Inhoud bewerken

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Onze Gegevens

Auto invoeren uit Duitsland in Nederland als particulier

#1 Auto invoeren uit Duitsland in Nederland als particulier: alles dat u moet weten

Wil jij een auto invoeren in Nederland als particulier? Lees dan dit artikel om er achter te komen wat jij moet weten én hoe je dit zo snel en goedkoop mogelijk kan doen!

Met het bestaan van de hedendaagse technologie is het importeren van auto’s naar Nederland een makkelijker proces, maar let wel op dat jij een goede auto koopt bij een betrouwbare aanbieder.

Zoals in dit blog besproken is het het goedkoopst om zelf jouw auto aan te kopen, op te halen en naar het RDW te rijden én een BPM rapport te laten maken zodat jij tot duizenden euro’s bespaart op de invoerbelasting. 

Maar de keuze om alles zelf te doen, kan ook verkeerd uitpakken wanneer jij met de verkeerde handelaar of verkoper in zee gaat. Zorg dat voordat je tekent of geld overmaakt je enige vorm van garantie hebt dat de auto echt geleverd zal worden én dat het een betrouwbaar voertuig is. Als jij geen ervaring hebt op dit gebied is het aangeraden de hulp van een professional in te schakelen.

#1 Auto invoeren uit Duitsland in Nederland als particulier

In het buitenland een auto kopen is goedkoper

Wanneer jij bereid bent iets verder te rijden voor jouw nieuwe droom auto of investeringsproject nemen de kansen dat jij de perfecte deal vindt exponentieel toe:

Niet alleen is het aanbod in Europa een stuk groter dan in Nederland

Ook liggen de prijzen over het algemeen een stuk lager.

Stappenplan:

Goedkoop jouw auto invoeren in Nederland, als particulier

De goedkoopste manier om een auto uit het buitenland in uw bezit te krijgen:

  1. Zoek zelf uw auto op internet of ga langs dealers en of handelaren

Zelf uw auto zoeken op sites als autoscout, gaspedaal, ect is vaak goedkoper dan een voertuig laten zoeken door een bedrijf. Door deze eerste stap al zelf te doen betaal jij ook geen loonkosten of commissie aan een professional die jou in dit proces zou ondersteunen.

  1. Koop uw auto zelf aan

Zorg ervoor dat jij zelf een goede prijs onderhandelt met de eigenaar of dealer zodat jij voor de aankoop niet teveel betaalt.

Let op! Veel voertuigen die in het binnen- en buitenland worden aangeboden hebben onderliggende gebreken, het is daarom aangeraden om advies te vragen aan een bemiddelaar die jij vertrouwt zodat je zeker weet dat je een betrouwbare en goede auto koopt en zo problemen achteraf voorkomt! 

  1. Haal uw auto zelf op

Transportkosten zijn een belangrijke kostenpost wanneer je een auto in het buitenland koopt.

Door jouw auto zelf op te halen bespaar je de kosten die jij anders zou betalen aan een transporteur.

4. Laat een BMP rapport maken

Zoals besproken is het sterk aanbevolen om een BPM rapport te maken, dit scheelt vaak duizenden euro’s belastinggeld! Je moet hiervoor naar een gecertificeerde taxateur wiens rapporten door de overheid zijn goedgekeurd, je kan dit niet zelf doen en het verkrijgen van een certificaat is een erg lang en kostbaar proces.  In Nederland zijn zeer weinig bedrijven bevoegd om dit rapport te maken.

CarTax maakt uw rapporten snel en deskundig en stuurt ze voor u op naar de benodigde instanties. Het rapport gaat bij ons binnen 2 werkdagen na taxatie al de deur uit!

5. Rij zelf naar het RDW

Nadat een rapport is gemaakt en opgestuurd moet de auto nog langs het RDW, door dit ook zelf te doen bespaar jij kosten die je anders aan een bedrijf zou betalen.

Snel een auto invoeren in Nederland?

Wil jij tijd besparen of meer zekerheid hebben over de auto die jij aankoopt? Dan kunnen wij jou helpen! Met bijna 40 jaar ervaring in het importeren van auto’s van over de hele wereld weten wij precies waar we op moeten letten bij aankoop en hoe wij een eerlijke prijs kunnen onderhandelen. U heeft natuurlijk altijd het laatste woord en daarmee volledige controle over dit proces, wij zijn hier enkel om u bij deze reis te ondersteunen.

Zelf importeren, met BPM rapport

Wilt u, na goed onderzoek, toch liever de volledige verantwoordelijkheid voor de import dragen, zorg dan dat u niet teveel betaalt aan de belastingdienst wanneer jij een Nederlands kenteken gaat aanvragen.

Door een BPM rapport te laten maken, bespaar jij honderden tot duizenden euro’s aan BPM: invoer belasting motorvoertuigen, afhankelijk van de aankoopprijs en het type voertuig.

Maak hier een afspraak voor een BPM rapport of neem geheel vrijblijvend contact op om informatie op te vragen over het importeren van auto’s uit het buitenland.

Tot snel!

Team CarTax.

Post Tags:

Over Ons

Auto taxatie CarTax in Cruquius is al 36 jaar de specialist in taxatie en schade-expert,

 

Hulp Nodig?

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!