Inhoud bewerken

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Onze Gegevens

Auto importeren

BPM Berekenen

Auto importeren

Auto importeren BPM belasting betalen. Wat betekent BPM bij importeren van een auto? Wanneer je een nieuw of gebruikt voertuig uit het buitenland importeert, ben je verplicht om de resterende BPM (Belasting voor Personenauto’s en Motorrijwielen) aan de Belastingdienst te betalen.

De rest-BPM berekenen kan vervolgens op diverse manieren, waarbij een aantal factoren bepalend zijn voor de hoogte van het rest-BPM. Factoren als marktwaarde, leeftijd en CO2-uitstoot spelen een rol bij auto importeren BPM berekenen.

Heb je een voertuig op het oog en wil je alvast een inschatting hebben van de te verwachten rest-BPM? Dan kan je contact opnemen met auto taxatie CarTax. Zodra het voertuig is geïmporteerd kunnen wij vervolgens een deskundig en erkend BPM taxatie rapport opstellen.

Methoden berekening BPM import

Voordat je nieuwe droom auto door de RDW wordt gekeurd, moet je aangifte voor de BPM import doen. Voor de berekening BPM import zijn er 3 methoden die toegepast kunnen worden. Indien het een gebruikte import auto betreft, hoef je slechts rest-BPM te betalen. De drie reken methoden voor rest-BPM berekenen lichten we toe.

1. Forfaitaire BPM afschrijvingstabel

Bij de berekening BPM import via de forfaitaire BPM afschrijvingstabel wordt de afschrijving op de BPM bepaald op basis van de leeftijd en een vast afschrijvingspercentage. Het percentage van afschrijving is voor ieder merk en type voertuig overigens gelijk.

2. Koerslijst waarde

Bij de koerslijst waarde methode wordt gekeken naar de Nederlandse restwaarde van de import auto. Indien de import auto in een redelijke staat verkeert, is de koerslijst waarde berekening meer geschikt dan de afschrijvingstabel BPM. Vaak is het te berekenen BPM bedrag lager, omdat er rekening wordt gehouden met leeftijd, accessoires, type uitvoering en de kilometerstand van de import auto, motor of camper. Het kan voorkomen dat een voertuig een hogere afschrijving heeft in een erkende koerslijst, waardoor de rest-BPM een stuk lager is. Dit is vaak het geval bij jonge voertuigen.

3. Gevalideerd taxatierapport

De berekening BPM import op basis van een gevalideerd taxatierapport wordt toegepast als een auto, motor of camper schade of andere waarde verminderde factoren heeft. Denk hierbij aan achterstallig onderhoud, een schadeverleden of is gebruikt als huurauto. Ook wordt een BPM taxatie toegepast als het voertuig niet voorkomt in de koerslijst. Een taxatierapport opgesteld door een erkend BPM taxateur als CarTax brengt iets meer kosten met zich mee, maar levert in veel gevallen een groter voordeel BPM.

Belasting  

Historische Bruto BPM bij invoer auto

Bijna elk jaar veranderen de BPM-regelgeving en rekenmethoden. Om ongelijkheden tussen eerder en later geregistreerde voertuigen te voorkomen, mag de BPM daarom op alle toegestane manieren berekend worden tussen de datum van vandaag en de datum waarop de auto voor het eerst geregistreerd werd. Meestal is dit gelijk aan het jaar van eerste inschrijving.

Als resultaat kan de voordeligste berekeningsmethode gekozen worden. Dit wordt ook wel de historische bruto BPM bij invoer auto genoemd. Bij CarTax kiezen we altijd de meest voordelige rekenmethode voor uw import auto, camper of motorvoertuig.

De waarde van de CO2-uitstoot is een essentieel onderdeel van de historische bruto BPM. De NEDC-meetmethode werd gebruikt tot 1 juli 2020, waarna deze vervangen is door de WLTP-meetmethode. Ligt de eerste toelatingsdatum op of na 1 juli 2020, dan wordt altijd de WLTP waarde gebruikt. Indien er een berekening voor zowel het toelatingsjaar als het lopende jaar mogelijk is, dan wordt gekozen voor de meest gunstige

Meest gunstige auto import BPM taxatie

Auto taxatie CarTax verzorgt de auto import BPM taxatie volgens de meest gunstige rekenmethodiek. Dit kan zijn via de BPM afschrijvingstabel, koers waarde lijst of gevalideerd taxatierapport. Binnen 24 uur versturen wij het uitgebreide BPM rapport naar de belastingdienst, zodat bij auto importeren BPM de aangifte in gang gezet kan worden.

Een BPM taxatie voeren wij door heel Nederland uit. U kunt bij op de vestiging een afspraak maken of wij komen bij u op locatie langs. Neem contact met ons op over de waardebepaling van uw import caravan, camper, auto of ander voertuig.

Per situatie is het afhankelijk welke rekenmethode de laagste BPM berekening oplevert. Wij kiezen natuurlijk de meest gunstige voor je uit. Wil je wellicht meer informatie of uitleg ontvangen over de verschillende methoden auto importeren BPM berekening? Neem dan vrijblijvend contact met auto taxatie CarTax op. Wij helpen je graag op weg met jouw droom voertuig uit het buitenland.

partial view of man holding pen and filling tax forms with copy space

All in | BPM Taxatie

€220.-

Auto importeren uit Duitsland of België

Een auto importeren uit Duitsland of België kan je veel geld besparen op de belasting. Vele gingen U voor bij het invoeren van veelbelovende auto’s, tweewielers, campers, of andere motorvoertuigen in te voeren. Zowel voor een auto importen binnen als buiten Europa. Een auto uit Amerika importeren kan bijvoorbeeld ook voordelig zijn.

Heb je een voertuig geïmporteerd uit het Duitsland, België, Italië, Frankrijk of buiten Europa? Laat auto taxatie CarTax een deskundig BPM taxatie uitvoeren. Indien je gebruik maakt van onze importdienstverlening, selecteren wij altijd de meest gunstige rekenmethode. Je profiteert bij CarTax daarom altijd van de laagste belasting bij auto importeren Duitsland BPM berekenen. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere EU-landen.

Laat daarom je auto, camper of motorfiets taxeren bij autotaxatieCarTax. Wij zijn een erkend BPM taxateur. Maak een afspraak met import specialist CarTax bij ons op de vestiging of elders op locatie. Onze taxateur komt ook bij je thuis. Wij voeren de berekening BPM altijd uit volgens de laagst haalbare methode. Binnen 24 uur versturen we je BPM taxatie rapport naar de belastingdienst. Wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen voor belasting auto berekenen kenteken? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Neem Contact Op

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Adres

Kruisweg 1525 | 2142 LB Cruquius

Contact

+31 (0)23 5242490

Website

autotaxatiecartax.nl