Inhoud bewerken

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Onze Gegevens

Auto kopen in Duitsland? Goedkoop invoeren in Nederland met 100% gecertificeerde rapporten

Auto Kopen In Duitsland? Goedkoop Invoeren Nederland 100% gecertificeerde rapporten zorgen ervoor dat u een eerlijk bedrag aan invoerbelasting betaald.

Opzoek naar een nieuwe auto? Of heeft u al een pracht exemplaar op het oog? Dan is de kans groot dat u deze niet op de hoek van de straat hebt zien staan, maar deze hebt gevonden na een uitgebreide zoektocht in binnen- en buitenland. 

Met hedendaagse technologie wordt het steeds makkelijker om betrouwbare verkopers te vinden in landen als Duitsland en als u dan uw droom auto heeft gevonden is het met onze hulp ook nog eens ontzettend makkelijk om dit voertuig zeer voordelig op Nederlands kenteken te zetten.

Waarom kiezen veel Nederlanders er tegenwoordig voor om een auto in het buitenland te kopen? 

De belangrijkste reden is het grotere aanbod en het kosten verschil: een import auto is vaak 20-35 % goedkoper dan een Nederlandse auto! 

Een mythe die vaak rond gaat is dat dit verschil zich neutraliseert bij het invoeren van de auto, er wordt vaak gezegd het invoeren van een auto veel kost in BMP en andere kosten zoals bijvoorbeeld transport. 

Hoewel bepaalde kosten onvermijdelijk zijn, zijn de bovenstaande kosten op verschillende manieren ontzettend te drukken.

De hoogste kosten post is vaak de BPM: is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen die moet worden betaald aan de Nederlandse belastingdienst wanneer jij een Nederlands kenteken op jouw auto wil. 

Auto Kopen In Duitsland? Goedkoop Invoeren Nederland 100% gecertificeerde BPM rapporten | auto invoeren in Nederland | auto kopen in Duitsland | BPM invoer belasting verlagen |BPM rapport laten maken Amsterdam

Wanneer jij zelf een auto invoert, zonder eerst een rapport te laten maken, kan dit duizenden euro’s schelen in het bedrag dat jij uiteindelijk betaalt aan de belastingdienst. 

Het is belangrijk om te weten dat jij een dergelijk rapport niet zelf kan maken of bij elke dealer / garage aan kan vragen. Een BPM rapport dient te worden gemaakt door gecertificeerde taxateurs die de waarde vaststellen van uw auto en alles wat er bij komt kijken. 

Je kan jouw auto ook invoeren zonder BPM rapport, dit is legaal, maar uiteindelijk ben je veel duurder uit.

Hoe voer jij jouw auto zo goedkoop mogelijk in, in Nederland? 

De goedkoopste manier om een auto uit het buitenland in uw bezit te krijgen: 

  1. 1. Zoek zelf uw auto op internet of ga langs dealers en of handelaren 

Zelf uw auto zoeken op sites als autoscout, gaspedaal, ect is vaak goedkoper dan een voertuig laten zoeken door een bedrijf. Door deze eerste stap al zelf te doen betaal jij ook geen loonkosten of commissie aan een professional die jou in dit proces zou ondersteunen. 

  1. 2. Koop uw auto zelf aan 

Zorg ervoor dat jij zelf een goede prijs onderhandelt met de eigenaar of dealer zodat jij voor de aankoop niet teveel betaalt.

Let op! Veel voertuigen die in het binnen- en buitenland worden aangeboden hebben onderliggende gebreken, het is daarom aangeraden om advies te vragen aan een bemiddelaar die jij vertrouwd zodat jij zeker weet dat jij een betrouwbare en goede auto koopt en zo problemen achteraf voorkomt! 

  • 3. Haal uw auto zelf op 

Transportkosten zijn een belangrijke kostenpost wanneer jij een auto in het buitenland koopt, door jouw auto zelf op te halen bespaar je de kosten die jij anders zou betalen aan een transporteur. 

  • 4. Laat een BMP rapport maken

Zoals besproken is het sterk aanbevolen om een BPM rapport te maken, dit scheelt vaak duizenden euro’s belastinggeld! Jij moet hiervoor naar een gecertificeerde taxateur wiens rapporten door de overheid zijn goedgekeurd, jij kan dit niet zelf doen en het verkrijgen van een certificaat is een erg lang en kostbaar proces. In Nederland zijn zeer weinig bedrijven bevoegd om dit rapport te maken. 

CarTax maakt uw rapporten snel deskundig en stuurt ze voor u op naar de benodigde instanties. Het rapport gaat bij ons binnen 2 werkdagen na taxatie al de deur uit! 

  • 5. Rij zelf naar het RDW

Nadat een rapport is gemaakt en opgestuurd moet de auto nog langs het RDW, door dit ook zelf te doen bespaar jij kosten die je anders aan een bedrijf zou betalen. 

Hierboven heb je alle stappen gelezen die jij moet ondernemen om zo goedkoop mogelijk een auto uit het buitenland in te voeren in Nederland. Ben jij klaar om actie te ondernemen en veel geld te besparen?
Plan dan nu jouw afspraak in een BPM rapport te laten maken! Wij zien u graag snel bij u op locatie of in onze showroom!

Post Tags:

Over Ons

Auto taxatie CarTax in Cruquius is al 36 jaar de specialist in taxatie en schade-expert,

 

Hulp Nodig?

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!