Belasting auto berekenen kenteken

Laat de belasting auto berekenen kenteken door auto taxatie CarTax. Wij hanteren de meest voordelige rekenmethode, zodat je de laagste BPM afdraagt aan de Belastingdienst. Zodra je een auto, motor, camper of ander voertuig uit het buitenland in het Nederlandse kentekenregister wilt laten registreren, dan moet je aangifte BPM doen.

BPM afkorting staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Dit betekent dat je voor ieder voertuig dat in Nederland geregistreerd wordt belasting betaalt. BPM wordt eenmalig geheven voor ieder voertuig dat een Nederlands kenteken krijgt.

Echter voordat je de BPM aangifte kan doen, moet je eerst het voertuig laten identificeren of keuren bij een RDW-keuringsstation. Daarna heb je voor een import voertuig een gevalideerd taxatierapport nodig van een onafhankelijk en erkend BPM taxateur zoals CarTax. Ons taxatierapport BPM voldoet uiteraard aan de voorwaarden van de Belastingdienst.

Na de RDW-keuring kan de taxateur van CarTax de belasting auto berekenen kenteken. Van de complete taxatie ontvang je een BPM taxatierapport waarmee je aangifte BPM doet. Auto taxatie CarTax is een erkend taxateur BPM die zorgt dat je altijd de meest gunstige belasting hoeft te betalen.

BPM taxatie import auto

Wanneer moet je BPM betalen?

Er zijn verschillende situaties waarbij je BPM moet afdragen. Dit is wanneer:

  • Een import auto op Nederlands kenteken wil laten zetten.
  • Je een bestelauto tot een personenauto ombouwt.
  • Indien je een voertuig met buitenlands kenteken gebruikt, maar in Nederland woont.
  • Je langer dan 14 dagen in Nederland wilt rijden met een voertuig met buitenlands kenteken.
  • Je leen-, lease- of huurauto met buitenlands kenteken rijdt.
  • Een het voertuig niet meer voldoet aan de regeling voor taxivervoer, ondernemers of gehandicapten.
  • Het voertuig na aanpassingen een hogere CO2-uitstoot heeft.

Zodra de BPM aangifte is ingediend en betaald is, ontvang je van de RDW het kenteken bewijs waarmee je de kenteken platen kan laten maken. Daarna mag je met je import auto, motor of ander voertuig op de openbare wegen in Nederland rijden.

De Belastingdienst heeft overigens vijf jaar de tijd om de BPM aangifte te controleren. Indien zij het oneens zijn met de aangifte, kan er een eventuele naheffing volgen. Laat daarom altijd een BPM taxatie uitvoeren door een erkend BPM taxateur.

Belasting auto berekenen kenteken: hoeveel moet je betalen?

Bij de belasting auto berekenen kenteken komt natuurlijk de vraag hoeveel je moet betalen aan BPM. Hoe hoog de BPM is voor je import auto, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de marktwaarde, leeftijd van het voertuig, accessoires, uitvoering en vooral de CO2-uitstoot.

Er zijn drie verschillende rekenmethoden voor belasting auto berekenen kenteken:

  1. BPM afschrijvingstabel
  2. BPM berekenen op basis van koerslijst waarde.
  3. Gevalideerd taxatie rapport BPM (tegenbewijs taxatie).

Bij de belasting auto berekenen kenteken kiest CarTax altijd voor de meest gunstige rekenmethodiek. Dit levert je vele belastingvoordeel euro’s op. Het uitvoeren van een BPM taxatie verzorgen wij bovendien door heel Nederland.

 

Je kan natuurlijk bij ons langskomen in de vestiging of wij komen naar je toe. Neem contact op met auto taxatie CarTax voor de waardebepaling van jouw import auto, camper, caravan of motorrijtuig.

BPM berekening laten maken

Een BPM berekening laten maken levert je voordeel op. De hoogte van de BPM taxatie is namelijk afhankelijk van de waarde van de import auto, motor of caravan. Als op basis van onze deskundige BPM taxatie blijkt dat de dagwaarde van het import voertuig lager is dan die op basis van de standaard BPM afschrijving, bespaar je vervolgens geld bij de BPM aangifte.

Nieuwe auto

Indien je een auto in het buitenland koopt met minder dan 6.000 kilometer op de teller of jonger is dan zes maanden dan wordt deze import auto als nieuw beschouwd. Dit betekent dat de BPM over de nieuwwaarde van het voertuig wordt berekend. En dat je bovendien 21% BTW moet afdragen aan de Belastingdienst.

Vrijstelling BPM

In bepaalde gevallen is een vrijstelling BPM van toepassing. Dit is bijvoorbeeld het geval bij klassieke personenauto’s, volledig elektrische auto (vanwege zero CO2 uitstoot) en voertuigen die als verhuisgoederen of erfgoed worden geïmporteerd. Er zijn nog meer vrijstellingen, vraag CarTax als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt.

Gebruikte auto importeren

Zodra je een gebruikt voertuig importeert, betaal je slechts een deel van de BPM, ook wel rest-BPM genoemd. Welke methode voor het laagste bedrag zorgt voor de BPM afdracht, is voor iedere situatie anders. Laat je daarom altijd goed informeren en adviseren door een erkend taxateur BPM als CarTax. Auto importeren BPM taxatie? Wij leveren binnen 24 uur een gevalideerd taxatie rapport.

BPM berekening laten maken door CarTax

Wil je voor jouw import voertuig een BPM berekening laten maken? Neem dan gerust contact op met de import specialist autotaxatieCarTax. Wij helpen je namelijk graag op ‘de weg’ met een import auto met Nederlands kenteken. Wij verzorgen de BPM rapportage, de aangifte en de verzending naar de Belastingdienst en dat voor een all-in prijs van slechts 220 euro.

 

Onze diensten bestaan dan ook onder andere uit het taxeren van auto’s, motoren, campers en bestelwagens voor zowel autodealers, autohandelaren en particulieren. Een berekening BPM bij invoer auto is nodig, want zonder BPM aangifte kan er geen Nederlands kenteken bewijs door de RDW worden uitgegeven. Na ontvangst van het kentekenbewijs laat je de kenteken nummerplaten maken en kan je de weg op met je bolide!

 

Wil je meer weten over onze service van auto taxatie CarTax en wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan zeker eens contact met ons op. We geven je advies op maat en zorgen ervoor dat de belasting auto berekenen kenteken op de meest voordelige wijze wordt berekend.

All in!

€220,-

BPM rapport + aangifte
+ verzenden

VRT En FEHAC CarTax Gecertificeerde Auto Taxateur

NEEM CONTACT MET ONS OP

Selecteer welke details u wilt sturen

Bij de koerslijst waarde methode wordt gekeken naar de Nederlandse restwaarde van de import auto. Indien de import auto in een redelijke staat verkeert, dan is de koerslijst waarde berekening meer geschikt dan de afschrijvingstabel BPM. Vaak is het te berekenen BPM bedrag lager, omdat er rekening wordt gehouden met leeftijd, accessoires, type uitvoering en de kilometerstand van de import auto, motor of camper. Het kan voorkomen dat een voertuig een hogere afschrijving heeft in een erkende koerslijst, waardoor de rest BPM een stuk lager is. Dit is vaak het geval bij jonge voertuigen.