Inhoud bewerken

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Onze Gegevens

Bijtelling Auto

Bijtelling auto berekenen voor auto’s ouder dan 15 jaar

Bijtelling auto berekenen

Voor auto’s ouder dan 15 jaar wordt de bijtelling berekend obv de dagwaarde of fiscale waarde van de auto. Met een dagwaarde taxatie kunt u veel besparen!

Voorkom dat u teveel belasting betaalt

Onze rapporten zijn gecertificeerd en geaccepteerd door de belastingdienst.

De fiscale waarde is de officiële nieuwprijs van de auto inclusief btw, BPM, accessoires die zijn aangebracht in de fabriek of door de importeur voordat de auto (en het kenteken) op naam zijn gezet. Bijkomende kosten zoals afleverkosten horen hier niet bij.

Wat zijn de bijtelling regels van de Belastingdienst

Voor de belastingdienst vormt de waarde van de auto de grondslag voor de verrekening van het privégebruik. De waarde van de auto is de oorspronkelijke cataloguswaarde inclusief btw en bpm, en inclusief de accessoires die door of namens de fabrikant of de importeur zijn aangebracht vóór het toekennen van het kenteken aan de auto.

Voor de meeste auto’s vindt u de catalogusprijs op de website van de RDW.

Driving a car. Close-up of male hand on car wheel

Waardebepaling

Auto’s ouder dan 15 jaar

Als een auto ouder is dan 15 jaar, geldt vanaf dat moment de waarde in het economische verkeer (dagwaarde). Bij deze oude auto’s is de catalogusprijs dus niet van belang. Als een auto bijvoorbeeld 15 jaar oud wordt op 1 mei, gaat u de eerste 4 maanden uit van de catalogusprijs inclusief btw en bpm en de overige maanden van de waarde in het economische verkeer.

Het kan dan vele euro’s schelen wanneer u de dagwaarde van uw auto laat taxeren.

Bijtellingspercentages 2019 - 2020

Bijtelling Percentage
Algemene bijtellingspercentage 22%
Zonder uitstoot electrisch t/m € 50.000 4%
Zonder uitstoot electrisch vanaf € 50.000 22%
Zonder uitstoot waterstof 4%
Meer dan 0 gram CO2-uitstoot in gr/km 22%
Wat zijn de bijtelling regels van de

Belastingdienst

Wanneer heeft u de fiscale waarde nodig

  1. voor de verzekering
  2. voor berekening bijtelling voor zakelijke rijders


Als u uw auto zakelijk rijdt betaalt u bijtelling wanneer u meer dan 500 kilometer privé in de auto rijdt. De bijtelling die u betaalt, wordt bepaald aan de hand van de waarde van uw voertuig, uw inkomen en de leeftijd van de auto.

Auto’s ouder dan 15 jaar

Voor auto’s ouder dan 15 jaar wordt de bijtelling niet berekend aan de hand van de fiscale waarde maar aan de hand van de dagwaarde van de auto. 

U kunt deze waarde bekijken via de kentekencheck van het RDW – dan krijgt u de fiscale waarde te zien.

RDW Kenteken Check Dagwaarde Auto Fiscale Waarde
Bij de dagwaarde of fiscale waarde check van de RDW wordt geen rekening gehouden met schade of extra opties. Daardoor kan de waarde hoger of lager uitvallen. Wilt u dus de exacte fiscale waarde weten, neem dan contact met ons op voor een dagwaarde bepaling van uw auto. Dit is niet alleen van belang voor de berekening van de bijtelling maar ook van belang voor de verzekering. Met een exacte dagwaarde bent u dan nooit over- of onderverzekerd.

Laat uw voertuig dan bij ons laat taxeren, wij denken met u mee en zorgen voor voordelig mogelijke waarde.

Contact

Neem Contact Op

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Adres

Kruisweg 1525 | 2142 LB Cruquius

Contact

+31 (0)23 5242490

Website

autotaxatiecartax.nl