Betaal niet teveel BPM bij import met een gecertificeerd taxatierapport

BPM berekenen

Gebruikte of nieuwe auto importeren? Dan moet u BPM berekenen en betalen. De BPM wordt geheven zodra de auto op Nederlands kenteken staat. Voorkom dat u te veel belasting betaalt en laat uw aangifte rapport opstellen door CarTax – gecertificeerd auto taxateur.

BPM Taxatierapport voor uw auto
BMW Import BPM Berekenen

Fehac en VRT gecertificeerd taxateur

BPM Taxatie door CarTax

Niemand betaald graag teveel belasting, dit is met BPM niet anders. Er kunnen nogal wat factoren zijn die de hoogte van de belasting bepalen – importeert u bijvoorbeeld een auto met schade dan scheelt dat al vaak aanzienlijk in de belasting.
 
Bel of mail ons om advies te krijgen of het al dan niet wenselijk is een taxatierapport op te laten stellen. Wij zijn experts in het bepalen van de waarde van uw auto, motor, oldtimer of youngtimer. Onze taxatierapporten worden zowel door de verzekering als de belastingdienst erkend dus geen gezeur achteraf of naheffingen. Wij kunnen de volledige afhandeling voor u verzorgen en zorgen ervoor dat u uw voertuig zo voordelig mogelijk kunt registreren.
 
U vindt CarTax in Cruquius in Noord-Holland – centraal gelegen tussen Amsterdam, Zandvoort, Haarlem en Hoofddorp. Wij kunnen zowel in Cruquius als bij u op locatie taxeren.

Wat is BPM

BPM is de afkorting voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Het is een indirecte belasting die betaald moet worden voor iedere in Nederland geregistreerde personenauto, bestelauto en motorfiets.

Voor ieder voertuig is CO2 toeslag oftewel BPM verschuldigd aan de Belastingdienst. Er zijn verschillende factoren van belang bij de bepaling van de CO2 toeslag – BPM zoals leeftijd en bouwjaar van de auto, kilometerstand en staat van de auto, motor, bestelbus of ander voertuig.

Ook bij het importeren van een gebruikte auto wordt BPM geheven, maar dan wordt op de verschuldigde belasting aan de hand van de BPM afschrijvingstabel 2019 van de Belastingdienst Douane een korting verleend die is gebaseerd op de leeftijd van de auto. Hoe ouder de auto, hoe hoger het afschrijvingspercentage uit de BPM tabel op de bruto-BPM (de nieuwprijs BPM).  Het kan daardoor voordelig zijn een auto in te voeren.

BPM Auto Import BPM Taxatie Audi RS
BPM Taxatie Rapport Betaal Niet Teveel Bpm Bij Import
Fehac erkend auto taxateur voor de belastingdienst

Betaal niet teveel BPM bij import met een gecertificeerd taxatierapport

BPM regels belastingdienst

Laat u een auto, bestelbus of motor uit het buitenland in het Nederlandse kentekenregister registreren? Dan moet u aangifte doen voor de belastingdienst. Voordat u bpm-aangifte kunt doen, moet u de personenauto, bestelauto of motor laten identificeren of keuren bij een RDW keuringsstation.

De belastingdienst verwerkt de bpm-aangiften geautomatiseerd. Lever uw informatie volledig en tijdig aan zodat eea sneller verwerkt kan worden. Wat moet er aangeleverd worden?

1. formulier ‘Aangifte/melding/opgaaf bpm’
2. bijlagen bij het aangifteformulier bpm
3. overige bijlagen zoals factuur, koerslijst, CVO
4. taxatierapport

Met een taxatie aangifte moet u het motorrijtuig, in ongewijzigde staat, 6 werkdagen ter beschikking houden vanaf het moment dat de belastingdienst de complete aangifte heeft ontvangen. De inspecteur kan u namelijk vragen uw motorrijtuig op een door hem aan te wijzen plek te laten zien.

Het taxatie rapport is alleen geldig bij een onafhankelijk en VTR/Fehac gecertificeer taxateur. CarTax in het Noord-Hollandse Cruquius (tussen Zandvoort – Haarlem – Amsterdam en Hoofddorp) is een erkend taxatie bureau.

VRT En FEHAC CarTax Gecertificeerde Auto Taxateur

NEEM CONTACT MET ONS OP

Selecteer welke details u wilt sturen