BPM wijzigingen 2020

BPM wijzigingen per 1 juli 2020

De overheid is van plan om op 1-7-2020 de nieuwe BPM tabellen toe te passen in verband met nieuwe meetmethode WLTP. Hierdoor moet een sterke verhoging van de BPM voorkomen worden. De overheid gaat de nieuwe tabellen gebruiken in verband met de hogere uitstoot die gemeten wordt met de nieuwe WLTP-testmethode.

Het is de bedoeling uit te gaan van een gemiddeld hogere uitstoot van 10% + 15 gram voor een bepaald model.

De grenzen van de verschillende schijven waarin je per gram CO2 een bepaald bedrag aan BPM moet betalen (in de hoogste schijven betekend dit honderden euro’s per gram) worden aangepast. En de tarieven van de schijf worden een beetje verlaagd.

De overheid heeft TNO opdracht gegeven tot onderzoek naar de verschillen in de beiden meet-methoden. Het onderzoek heeft globaal bovenstaand resultaat opgeleverd. TNO waarschuwt dat verschillende fabrikanten mogelijk hebben ingehouden om zo aan de strengere  Europeese CO2 normen te kunnen voldoen. Vergelijkbaar met raceteams die tijdens de balance of performance meting niet te snel rijden om strafgewicht te voorkomen. TNO meldt opmerkzaam te blijven, nauwlettend in de gaten te houden of de uitgestoten CO2 percentages niet te snel dalen, dan zal  de BPM weer worden  aangepast, zodat de belasting niet te snel daalt.

BOVAG  en RAI, die sterk  op BPM aanpassing hebben aangedrongen, zeggen de plannen eerst te willen bestuderen voor ze met een reactie komen.

Waarom kiezen voor CarTax voor uw WEV taxatierapport?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email