Import specialist

Raadpleeg een import specialist

Raadpleeg altijd een import specialist alvorens je een auto wilt importeren. Bij auto taxatie CarTax kan je altijd terecht voor een gedegen advies. Zodra je jouw droomauto op het oog hebt, is een rest BPM check zeker aan te raden, zodat je weet wat je aan belasting moet betalen. Daarnaast moet je vrijwel altijd voor een gebruikte importauto de btw ook betalen.

Vraag advies aan de import specialist CarTax. Wij helpen je graag verder met het realiseren van de koop van jouw droom bolide.

Wat Is Oldtimer Waard Oldtimer MG

Auto importeren naar Nederland

Een auto importeren van buiten de EU is een moeilijke opgave. Er is veel te regelen en te betalen, en je moet alle regels zorgvuldig lezen voor je een voertuig kan invoeren. Je moet ook rekening houden met diverse kosten. Van tevoren de import kosten berekenen auto is een wijze beslissing. Zo weet je namelijk waar je aan toe bent. Vraag de import specialist CarTax om advies.

Bij een auto importeren uit een EU- of EVA-land moet je rekening houden met de aankoopprijs, BPM, transportkosten en de kosten voor de RDW keuring. Heb je een import auto buiten de EU op het oog, dan komen daar nog verscheping, invoerrechten en btw kosten bij. Indien je een auto binnen de EU importeert, bijvoorbeeld België of Duitsland, dan hoef je zelden BTW te betalen. Behalve als de auto jonger dan 6 maanden is of minder dan 6000 kilometer heeft afgelegd. In dat geval beschouwt de Belastingdienst het voertuig als nieuw en moet je toch BTW betalen uit het land van herkomst. Vraag CarTax import specialist naar de kosten voor auto importeren.

Het hele proces van een auto importeren binnen de EU neemt ongeveer drie tot vier weken in beslag. Dit is inclusief aankoop, transport, invoer, registratie, keuring en rest BPM aangifte.

Hoe importeer je een auto?

  • De aankoop van de auto: koop een auto bij een erkende autodealer.
  • Inspectie: Inspecteer de auto goed voordat je het voertuig koopt. Zodat dit later niet voor problemen zorgt. Inspecteer de auto, net zoals je zou doen als je in Nederland een auto koopt.
  • Transport: Regel goede en verzekerde transport vanuit het buitenland naar Nederland. Plan dit goed in. Dit kan namelijk twee tot drie weken duren.
  • RDW-keuring: De import auto moet bij de RDW gekeurd worden. Maak een afspraak online bij het RDW keuringsstation. Vraag daarbij gelijk een eendagskenteken aan, zodat je op de dag van de keuring met de import auto naar het keuringsstation mag rijden.
  • BPM: Laat een erkend BPM taxateur, zoals import specialist CarTax, een BPM taxatie rapport opmaken voor de BPM aangifte. Dit kan auto taxatie CarTax natuurlijk voor je regelen. Wij berekenen de BPM altijd volgens de meest gunstige methode, wat ook is toegestaan door de Belastingdienst.
  • Na de keuring en de betaling van de BPM ontvang je van de RDW het kentekenbewijs. Hiermee kan je de kentekenplaten laten maken en kan je de weg op! Vergeet niet je auto verzekering ook te regelen.

 

Mocht je vragen hebben over auto importeren bpm, neem dan contact op met CarTax. AutotaxatieCarTax is de import specialist in Nederland. Bekijk ook eens het stappenplan auto importeren welke CarTax voor je heeft opgesteld.

All in!

€220,-

BPM rapport + aangifte
+ verzenden

VRT En FEHAC CarTax Gecertificeerde Auto Taxateur

NEEM CONTACT MET ONS OP

Selecteer welke details u wilt sturen