Inhoud bewerken

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Onze Gegevens

Invoer belasting over auto verlagen | BPM rapport taxatie

Invoerbelasting over auto verlagen | BPM taxatierapport

De beste manier om de invoerbelasting te verlagen wanneer jij een auto gaat invoeren in Nederland die jij in het buitenland hebt gekocht. 

Voor het verlagen van de invoerbelasting, BPM, maakt het niet uit of jouw droom auto of investeerders project uit Duitsland, Spanje of België komt. Met een BPM taxatierapport betaal jij een eerlijk bedrag aan de Nederlandse belastingdienst wanneer jij jouw auto op Nederlands kenteken wil zetten.

Wat is BPM?

BPM is de afkorting voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Het is een indirecte belasting die betaald moet worden voor iedere in Nederland geregistreerde personenauto, bestelauto en motorfiets.

Voor ieder voertuig is CO2 toeslag oftewel BPM verschuldigd aan de Belastingdienst. Er zijn verschillende factoren van belang bij de bepaling van de CO2 toeslag – BPM, zoals leeftijd en bouwjaar van de auto, kilometerstand en staat van de auto, motor, bestelbus of ander voertuig.

Ook bij het importeren van een gebruikte auto wordt BPM geheven, maar dan wordt op de verschuldigde belasting aan de hand van de BPM afschrijvingstabel 2019 van de Belastingdienst Douane, een korting verleend die is gebaseerd op de leeftijd van de auto. Hoe ouder de auto, hoe hoger het afschrijvingspercentage uit de BPM tabel op de bruto-BPM (de nieuwprijs BPM).  Het kan daardoor voordelig zijn een auto in te voeren.

Wat is een BPM rapport? Veel mensen weten niet dat een BPM rapport bestaat en betalen hierdoor standaard veel te veel geld bij het invoeren van hun auto in Nederland. Door een rapport te laten maken betaal jij een eerlijk bedrag aan de belastingdienst. In de praktijk scheelt dit vaak duizenden euro’s.

Invoer belasting over auto verlagen | BPM rapport taxatie
Het invoeren van een auto in Nederland is goedkoper

Zoals in dit blog is besproken is het vaak veel goedkoper om een auto in het buitenland te kopen zowel voor jezelf als voor jouw occasion verkoopbedrijf. 

Vaak is de grootste kostenpost bij het invoeren van een auto in Nederland de invoerbelasting.

De Nederlandse overheid heeft bepaald dat bij het invoeren van een auto in Nederland de BPM: invoerbelasting motorvoertuigen dient te worden betaald. Zonder dit te doen kan jouw auto niet op Nederlands kenteken worden gezet en kan jij er dus niet mee rijden op de Nederlandse weg.

Jij kan dus niet om de BPM heen… Maar je kan er wel veel minder voor betalen dan jij in eerste instantie denkt! Door een BPM rapport betaal jij een eerlijk bedrag, dit houdt in dat jij minder betaalt dan een “BPM calculator” aangeeft. In de praktijk scheelt dit vaak duizenden euro’s per auto!

Kan jij zelf dit rapport opstellen?

Nee, je kan zelf geen rapport opstellen. De Nederlandse overheid en belastingdienst accepteren alleen rapporten van gecertificeerde taxateurs die kennis van zaken hebben en betrouwbaar te werk gaan.

De taxateurs van Cartax zijn ervaren en gecertificeerd en kunnen jou daarom als beste helpen bij het maken van een BPM rapport. Onze taxateurs verwelkomen u graag in onze showroom of komen bij u op locatie.

Wil jij nu al actie ondernemen en besparen op de invoerbelasting die jij betaalt? Neem dan contact op of plan direct een afspraak in!

Over Cartax:

Cartax is opgericht door Rik en Peter Maalcke en zij worden ondersteund door een gepassioneerd team: voor iedereen geldt dat auto’s de lust in hun leven zijn. Zij combineren deze passie met technische kennis en kwaliteiten. Dit heeft er toe geleid dat beide ondernemingen in 32 jaar zijn uitgegroeid tot bedrijven waar ze trots op kunnen zijn. Autotaxatie CarTax ligt in Cruquius (centraal gelegen tussen Amsterdam, Hoofddorp en Haarlem) is al 32 jaar de specialist in het taxeren van uw auto, scooter, motor, oldtimer, vrachtwagen, bestelbus, camper of foodtruck (marktverkoopwagen).

Cartax over BPM taxaties:

Niemand betaalt graag teveel belasting, dit is met BPM niet anders. Er kunnen nogal wat factoren zijn die de hoogte van de belasting bepalen – importeert u bijvoorbeeld een auto met schade dan scheelt dat al vaak aanzienlijk in de belasting. Bel of mail ons om advies te krijgen of het al dan niet wenselijk is een taxatierapport op te laten stellen. Wij zijn experts in het bepalen van de waarde van uw auto, motor, oldtimer of youngtimer. Onze taxatierapporten worden zowel door de verzekering als de belastingdienst erkend. Wij kunnen de volledige afhandeling voor u verzorgen en zorgen ervoor dat u uw voertuig zo voordelig mogelijk kunt registreren. U vindt CarTax in Cruquius in Noord-Holland – centraal gelegen tussen Amsterdam, Zandvoort, Haarlem en Hoofddorp. Wij kunnen zowel in Cruquius als bij u op locatie taxeren.

Team Cartax

Tot snel!

Post Tags:

Over Ons

Auto taxatie CarTax in Cruquius is al 36 jaar de specialist in taxatie en schade-expert,

 

Hulp Nodig?

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!