Stappenplan auto importeren

Stappenplan auto importeren, waar aan denken

Het handige stappenplan auto importeren, helpt je om overal aan te denken bij het importeren van een voertuig uit het buitenland. Bij een auto importeren uit Duitsland, België, Frankrijk of ander Europees land komt heel wat bij kijken. Maar daartegenover staat natuurlijk wel dat een auto importeren een grote besparing kan opleveren.

Waar moet je aan denken? CarTax heeft een stappenplan auto importeren voor je opgesteld. Hierbij nemen we als voorbeeld het stappenplan importeren auto uit Duitsland. Dit is namelijk hét Europese land, tezamen met België, waar de meeste import voertuigen vandaan komen.

Wat Is Porsche 911 Waard - Taxatie Porsche 911
Waarde Economisch Verkeer WEV bepaling - CarTax Noord Holland
Auto invoeren uit Duitsland in Nederland als particulier
VRT En FEHAC CarTax Gecertificeerde Auto Taxateur

Auto importeren Duitsland stappenplan

De auto’s met een Duits kenteken zijn geliefd bij Nederlanders om te importeren. We hebben daarom een auto importeren Duitsland stappenplan als voorbeeld genomen. De aanschafwaarde van een gebruikte auto op Duits kenteken is zeer aantrekkelijk, zelfs als je hier in Nederland nog de BPM belasting moet betalen.

De auto’s zijn vaak in zeer goede staat, voorzien van extra accessoires en hebben weinig schade. Maar ook bij schade voertuigen loont het om in het buitenland een auto te kopen en deze te importeren naar Nederland.

De laatste jaren is Duitsland het populairste land geworden voor de import van auto’s. Dit is te danken aan verschillende factoren. Om te beginnen heeft Duitsland vaak een groter aanbod van auto’s die ook beter onderhouden en vollediger uitgerust zijn. Daardoor kun je in Duitsland een auto vinden die je in Nederland niet kunt krijgen. Bovendien zijn Duitse auto’s vaak veel minder duur in de aanschaf dan Nederlandse voertuigen. Natuurlijk moet rekening gehouden worden met de kosten die aan auto importeren verbonden zijn.

Ben je van plan een auto uit Duitsland te importeren? Auto taxatie CarTax heeft een handig stappenplan auto importeren voor je samengesteld. Waar moet je allemaal aan denken als je een auto op buitenlands kenteken wilt importeren?

1 - Auto kopen in Duitsland

Een auto kopen in Duitsland is natuurlijk de eerste stap van het stappenplan auto importeren. Bij de aankoop van een ingevoerd voertuig dien je met verschillende factoren rekening te houden. Dit zijn dezelfde zaken waar je op zou letten als je een auto in Nederland koopt. Inspecteer bijvoorbeeld altijd de technische staat van het voertuig en bekijk de onderhoudsgeschiedenis. Vraag altijd om de papieren van de auto en het onderhoudsboekje (papier of digitaal). Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je in Nederland met de Duitse wagen aankomt.

2 - Autotransport Duitsland

Stap 2 is de autotransport Duitsland naar Nederland. Dit kan je vervolgens op twee manieren uitvoeren:

  1. Auto zelf rijden:
    Wil je de auto zelf naar Nederland rijden? Dan moet je een geldige auto WA-verzekering. De meeste verzekeringsmaatschappijen weigeren echter een WA-verzekering te geven voor een voertuig met een buitenlands kenteken. Bij het importeren van een auto kan je wel een tijdelijk Nederlands kenteken aanvragen.

  2.  Autotrailer huren of oplegger inschakelen:
    Met een auto-ambulance heb je geen aansprakelijkheidsverzekering nodig en je hoeft ook zelf niet te rijden. Minder gedoe, maar mogelijk minder plezier. Veel mensen geven er de voorkeur aan de auto zelf naar Nederland te rijden, omdat ze zo snel mogelijk in hun nieuwe bolide willen rijden. Een autotrailer huren en zelf de autotransport Duitsland naar Nederland verzorgen is een goedkopere manier en misschien ook wel sneller dan een oplegger inschakelen.

3 - Auto invoeren RDW

De derde stap van het stappenplan auto importeren is auto invoeren RDW. Een buitenlandse auto krijgt namelijk niet zomaar een Nederlands kenteken. Daarom moet je het voertuig laten keuren bij een RDW keuringsstation. De RDW moet het voertuig eerst inspecteren om te zien of het aan alle milieu- en veiligheidseisen voldoet. De keurmeester bepaalt tijdens de RDW keuring of de auto legaal is om in Nederland te rijden. De keuring levert ook informatie op voor de BPM aangifte.

4 - BPM aangifte

De volgende stap is het indienen van de BPM aangifte. BPM is de belasting die je betaalt voor een auto, bestelwagen of motorfiets. De Belastingdienst berekent de BPM voor een personenauto op basis van meerdere factoren, zoals CO2-uitstoot, leeftijd, uitvoering en accesoires. Als je in Nederland een nieuwe auto koopt, doet de importeur namens jou de Belastingdienst BPM aangifte. Echter wanneer je een auto uit Duitsland importeert, moet je de aangifte BPM zelf regelen. Een BPM aangifte doen kan pas nadat het voertuig in een RDW-keuringsstation is gekeurd. De BPM taxatie kan je laten uitvoeren bij een onafhankelijke en erkende taxateur BPM, zoals CarTax. Wij taxeren de auto en sturen de BPM aangifte voor je op naar de Belastingdienst.

5 - Import auto met Nederlands kenteken

Nadat de aangifte BPM is ingediend en je de BPM betaald hebt, ontvang je van de RDW het Nederlandse kentekenbewijs. Met de kentekencard kan je bij een RDW-erkende kentekenplaat fabrikant deze laten maken. Daarna hoef je alleen nog de kentekenplaten op je import auto te bevestigen. Zodra je al deze stappen hebt doorlopen is het moment daar: je mag de geïmporteerde bolide op de Nederlandse wegen rijden! Denk natuurlijk nog wel aan de autoverzekering voordat je de weg op gaat. 

Zelf auto importeren

Zelf auto importeren uit Duitsland, België, Frankrijk, Italië of zelfs Amerika levert je een financieel voordeel op, mits je de juiste auto uitkiest. De BPM die je moet betalen, daar ontkom je niet aan. Wil je een tweedehands of nieuwe auto importeren? Dan moet je ook de Nederlandse BPM laten berekenen en betalen. Belasting auto berekenen kenteken laat je uitvoeren door CarTax.

BPM wordt geheven zodra het voertuig op Nederlands kenteken staat. Voorkom dat je te veel belasting betaalt en laat een BPM taxatie uitvoeren door autotaxatieCarTax. Wij zijn een gecertificeerd auto taxateur en leveren binnen 24 uur een taxatierapport. Een BPM aangifte is bij een invoer auto nodig, want zonder BPM aangifte kan er geen Nederlands kentekenbewijs worden afgegeven.

Het opgestelde BPM taxatie rapport dient afkomstig te zijn van een onafhankelijke erkende taxateur. Welke bovendien geen onderdeel uitmaakt van, of direct of indirect verbonden is aan, een bedrijf dat handelt in gebruikte motorvoertuigen. CarTax is zo’n erkende taxateur BPM. Wil je meer weten over auto importeren BPM? Neem dan contact met ons op.

All in!

€220,-

BPM rapport + aangifte
+ verzenden

VRT En FEHAC CarTax Gecertificeerde Auto Taxateur

NEEM CONTACT MET ONS OP

Selecteer welke details u wilt sturen