Waarde Verkoopwagen Marktwagen Of Foodtruck Taxatie Cartax

Wat is je verkoopwagen of foodtruck eigenlijk waard?

De verkoopwagen/foodtruck is het visitiekaartje van de marktondernemer. Doorgaans wordt er flink geïnvesteerd in de verkoopwagen. Loop over een willekeurige markt en je ziet het ene juweeltje na het andere staan. Maar wat is je verkoopwagen eigenlijk waard?

Taxeren verkoopwagen-foodtruck

Peter en Rik Maalcke van Cartax, gecertificeerd door VRT en FEHAC hebben zich toegelegd op het taxeren van foodtrucks en markt verkoopwagens. En dat doen zij met passie.

Wie eist, bewijst

Een taxatierapport  geeft de eigenaar duidelijkheid over wat zijn verkoopwagen nu eigenlijk waard is. Dat voorkomt heel veel discussie op het moment van schade of verlies van uw verkoopwagen en deze claimt bij je verzekeringsmaatschappij. Want de gouden regel in verzekeringsland luidt: wie eist, bewijst. Dus op het moment dat je een schade claimt, moet je ook kunnen bewijzen wat je verkoopwagen waard is.

En dat kun je beter zelf laten bepalen door een erkende taxateur, dan wanneer de verzekering een taxateur inschakelt. In de regel taxeren die een stuk lager. Als ondernemer doe je daar weinig tegen.

Afschrijving verkoopwagen of foodtruck in 10 tot 15 jaar

In Nederland wordt een markt verkoopwagen doorgaans in 10 tot 15 jaar afgeschreven. Wij hebben onlangs een schitterende wagen  van een markthandelaar getaxeerd. Deze is perfect onderhouden door de eigenaar. Nieuw kostte de wagen €  105.000,00 en is nu 12 jaar oud. De eigenaar is heel benieuwd naar wat zijn  verkoopwagen nu waard is.

Geen vaste regels

Deze vraag is altijd interessant, want er zijn geen vaste regels voor het bepalen van de waarde. Taxeren doen wij met  gevoel en een dosis gezond verstand. Realistisch, we leggen alles vast op beeld en schrift. We bekijken de wagen van alle kanten, het bijbehorende luifelwerk en daarna de binnenkant. Hoe is een wagen uitgerust? Zijn er vormen van slijtage en zo ja, in welke mate? Zo leggen wij vast in welke staat een markt verkoopwagen of foodtruck  verkeert.  Vervolgens onderzoeken wij tegen welke prijzen de verkoopwagens op internet worden aangeboden.  Aan de hand van al deze informatie komen wij tot een waardebedrag.

De meeste ondernemers hebben wel een redelijk idee van de waarde van hun verkoopwagens. In het geval van voorgenoemde verkoopwagen hebben wij deze getaxeerd op €  20.950,00. Dit leggen wij vast in het taxatierapport, met daarin een gedetailleerde beschrijving en verduidelijkt met gemiddeld een twintigtal foto’s.

Foodtrucks

De laatste jaren zie je een enorme opkomst van foodtrucks. Dat is een geval apart. Meestal zijn dit hele oude trucks die allang zijn afgeschreven en voor de verzekering nog nauwelijks waarde hebben. Maar die oude bestelauto’s worden vaak met veel liefde en passie verbouwd tot unieke foodtrucks. Daar wordt nog heel flink in geïnvesteerd. Deze ondernemers raden wij altijd aan een taxatierapport te laten maken, want zonder taxatierapport wordt bij schade of diefstal alleen gekeken naar de dagwaarde die deze foodtruck heeft aan de hand van zijn kenteken. En dat is een schijntje.

Een taxatierapport geeft de reële waarde weer van zo’n truck.

Bij de taxatie wordt ook rekening gehouden met de kosten van de verbouw. Ook houden wij deels rekening met het aantal uren dat zo’n bevlogen ondernemer in zijn foodtruck heeft gestopt.  Meestal zit daar maanden werk in.

Taxateurs met passie

Peter en Rik Maalcke doen hun werk met veel plezier en bevlogenheid. Het taxeren van een markt verkoopwagen is elke keer weer leuk om te doen. Marktkooplieden hebben humor, zijn positief, staan met beiden benen op de grond, werken niet en zeuren niet. Wij vinden het prachtig om te zien hoe zij  steeds weer bezig zijn hun wagens nog mooier te maken, nog efficiënter in gebruik. Wij nemen rustig de tijd om ons echt te verdiepen in het object wat we moeten taxeren.

Voor het taxatierapport van uw  markt verkoopwagen of uw foodtruck rekenen wij €  245,00 exclusief BTW. Afhankelijk van uw verzekeringspolis is het rapport 36 maanden geldig.

Waarom kiezen voor CarTax voor uw WEV taxatierapport?

Taxateurs met passie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email