Inhoud bewerken

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Onze Gegevens

BPM Taxatie

BPM Berekenen

BPM taxatie door CarTax

Auto taxatie CarTax taxeert uw geïmporteerde voertuig en stelt vervolgens een erkend en vakkundig BPM taxatierapport op. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Het tarief van de taxatie is afhankelijk van de huidige waarde van het voertuig. Als uit de BPM taxatie blijkt dat de dagwaarde van de auto lager is dan de waarde die wordt berekend op basis van de standaard afschrijving, resulteert dit in besparingen op de BPM kosten.

CarTax is een geregistreerd en gecertificeerd bedrijf en heeft ruim 36 jaar ervaring. Onze medewerkers zijn vakkundig en ervaren en zetten zich iedere dag in om een verantwoord en voordelig BPM rapport voor u op te stellen.

Wanneer u in Nederland een nieuw voertuig koopt, zit er aanschafbelasting in de prijs inbegrepen. Als u een voertuig importeert naar Nederland, moet hier bijna altijd nog belasting over worden betaald. Dit wordt ook wel ‘luxebelasting’ genoemd, en om de hoogte hiervan te berekenen is een BPM taxatierapport nodig.

Bij CarTax kunt u uw geïmporteerde auto, camper of motorfiets laten taxeren. Maak een afspraak om bij ons op de vestiging of elders op locatie te komen, of verzoek dat onze taxateur bij u thuis langskomt. Vervolgens verzenden wij het BPM taxatierapport binnen 24 uur voor u naar de Belastingdienst.

Wilt u meer weten over onze werkwijze en prijzen? Neem gerust contact met ons op.

Rest BPM berekenen

Bij het importeren van een gebruikte auto (tweedehands, etc.), betaalt u slechts een deel van het bedrag van de rest BPM (ook wel residuele BPM). Als het gaat om een nieuwe auto, wordt het bruto BPM genoemd. Er zijn diverse manieren om de BPM te berekenen. CarTax gebruikt altijd de manier die het gunstigst voor u uitkomt.

Vraag bij de import van een gebruikte auto altijd professioneel advies aan de gerenommeerde taxateur CarTax. Door de rest BPM te laten berekenen en daar een erkend taxatierapport van op te laten stellen, bespaart u veel geld. Erg fijn, want u wilt natuurlijk niet te veel betalen aan de Belastingdienst.

BPM taxaties kunt u in onze vestiging, elders op locatie of bij u thuis laten uitvoeren. Onze taxateur voert een deskundig onderzoek uit en daaruit volgt het rapport. Wilt u meer weten over auto taxatie CarTax? Aarzel niet en neem contact met ons op via het contactformulier of via de telefoon. U bent van harte welkom in onze vestiging aan de Kruisweg 1525 te Cruquius, Regio Haarlem/Amsterdam.

Volkswagen Golf 2021
Nieuwwaarde: € 41.500,-
Koerslijst: € 2.914,-
Afschrijvingstabel : € 2.807,-
Tegenbewijs taxatie: € 1.575,-
Totale besparing: € 1232,-
Audi RS6 2021
NP: €245.000,-
Koerslijst: € 32.150,-
Afschrijvingstabel : € 39.329,-
Tegenbewijs taxatie: € 28.500,-
Totale besparing: € 3650,-

Taxatie Inplannen

Afspraak inplannen

Direct een taxatie inplannen? Dat kan met het onderstaande formulier. Vul de datum en de benodigde gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. 

Gewenste Taxatie
Gewenste datum en tijdstip*
Merk & Model
Kenteken
Naam
Achternaam
Straatnaam & Huisnummer
Postcode & Woonplaats
Telefoonnummer
E-mailadres

Belasting  

Methoden voor rest BPM berekenen

Er zijn verschillende factoren waardoor het bedrag aan rest BPM wordt bepaald, waaronder de gebruiksjaren, CO2-uitstoot en kilometerstand van het voertuig. De Belastingdienst biedt verschillende methoden om de rest BPM te berekenen. Binnen het wettelijke kader heeft u het recht om de laagst haalbare uitkomst af te rekenen.

Door middel van een kortingstabel kan de rest BPM worden berekend, welke is gebaseerd op de gebruiksjaren van het voertuig. Ook kan de waarde middels een koerslijst worden bepaald. Deze lijst is gebaseerd op vooraf vastgestelde handelswaarden van voertuigen.

Een andere veelgebruikte methode is een BPM taxatierapport. De werkelijke, huidige waarde van uw voertuig wordt gebruikt om de BPM te berekenen. Een erkend taxateur stelt deze waarde vast.

BPM aangifte met taxatierapport

Wanneer is het zinvol en verstandig om een BPM aangifte met taxatierapport te gebruiken? In de volgende gevallen ligt de voorkeur bij belastingaangifte indienen met een BPM taxatierapport.

Als uw voertuig kleine beschadigingen of onvolkomenheden heeft, worden deze in het rapport vastgelegd. Zo wordt de waardevermindering onderbouwd en betaalt u minder BPM. Ook kan een BPM taxatie voor zeer exclusieve voertuigen tot een lager belastingbedrag leiden.

Als uw voertuig afkomstig is van buiten Europa en een andere CO2-uitstoot heeft dan de Europese versie van het model in kwestie. Dit is vaak het geval bij geïmporteerde autos vanuit bijvoorbeeld Amerika of Dubai. Een BPM taxatierapport is in zo’n geval een interessante manier om minder belasting te betalen.

partial view of man holding pen and filling tax forms with copy space

Losse Aangifte BTW

€90.-
partial view of man holding pen and filling tax forms with copy space

All in | BPM Taxatie

€220.-

BPM berekening

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende methoden voor het berekenen van de BPM. Welke methode de taxateur van CarTax gebruikt, is afhankelijk van meerdere factoren. Wij geven altijd deskundig advies en kiezen voor de meest gunstige manier voor de BPM berekening, zodat u nooit te veel betaalt.

Bovendien is het toegestaan door de Belastingdienst om de gunstigste manier van BPM berekening van uw auto, camper of ander voertuig te gebruiken. Of dit nu het kortingstabel, de koerslijst of het taxatierapport is, CarTax regelt het voor u.

Naast de genoemde methodes, kan een BPM tegenbewijs taxatierapport nuttig zijn als het voertuig schade of meer gebruiksschade heeft dan gewoonlijk. Dit kan zowel optische schade als technische gebreken betreffen. Door dit tegenbewijs te gebruiken, betaalt u minder belasting.

Wilt u hier meer over weten? Neem contact op met CarTax.

Wat is een BPM tegenbewijs taxatie?

Een geïmporteerd voertuig kan ook in aanmerking komen voor een BPM tegenbewijs taxatie. Dit wordt ook wel een schadetaxatie genoemd. In zo’n geval wordt het voertuig fysiek getaxeerd. U ontvangt een complete BPM-aangifte met taxatierapport en wij sturen alles direct naar de Belastingdienst. Het rapport is één maand geldig.

 

Met een tegenbewijs taxatierapport ontvangt u een waardebepaling welke gebaseerd is op de huidige staat van uw voertuig. Alle details van het voertuig staan in het rapport vermeld. Compleet met foto’s en bewijslast van de waardevermindering. Met een tegenbewijs taxatierapport kunt u het te betalen bedrag aan BPM aanzienlijk verlagen.

Het kan voorkomen dat het voordeliger is om uw geïmporteerde auto aan te geven volgens de methode van de afschrijvingstabel of van de koerslijst waarde. In dat geval berekenen we de waarde op deze wijze en sturen wij de BPM aangifte aan u door. Wij voeren de taxatie altijd uit volgens de meest voordelige manier uit.

Neem voor vragen contact op met onze taxateurs van auto taxatie CarTax.

Contact

Neem Contact Op

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Adres

Kruisweg 1525 | 2142 LB Cruquius

Contact

+31 (0)23 5242490

Website

autotaxatiecartax.nl