BPM Taxatie

BPM Berekenen

BPM taxatie door CarTax

Auto taxatie CarTax stelt voor uw import voertuig een erkend en vakkundig BPM taxatie rapport op. De hoogte van het bedrag van de taxatie is afhankelijk van de huidige waarde van het voertuig. Wanneer op basis van een BPM taxatie blijkt dat de dagwaarde van de auto lager is dan die op basis van de standaard afschrijving, dan bespaart u op de BPM kosten. CarTax is geregistreerd en gecertificeerd. Onze medewerkers zijn vakkundig en ervaren, en stellen een voordelig maar verantwoord BPM rapport voor u op.

BPM is ook bekend als de luxebelasting die je voor een import voertuig moet betalen aan de belasting. Hiervoor is een BPM taxatierapport nodig. Bij de invoer van bijna elke auto moet nog belasting betaald worden. Dit is de aanschafbelasting die in de kosten van een nieuwe auto in Nederland is inbegrepen. BPM afkorting staat dan ook voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen.

Bij CarTax kunt u uw import auto, camper of motorfiets laten taxeren. Maak een afspraak met CarTax bij ons op de vestiging of elders op locatie. Onze taxateur komt ook bij u thuis. Wij voeren de berekening BPM altijd uit volgens de laagst haalbare methode. Binnen 24 uur verzenden wij het BPM taxatierapport naar de Belastingdienst. Wilt u meer weten over onze werkwijze en prijzen? Neem gerust contact met ons op.

Rest BPM berekenen

Als je een gebruikte auto invoert, betaal je slechts een deel van dit bedrag dat bekend staat als de residuele BPM, de rest BPM. In het geval van een nieuwe auto wordt dit de bruto BPM genoemd. 

Vraag bij de import van een gebruikte auto altijd professioneel advies aan de gerenommeerde taxateur CarTax. Door de rest BPM auto te laten berekenen en daar een erkend taxatierapport van op te maken, bespaart je gewoonweg veel belastinggeld. Je wilt toch niet te veel betalen aan de Belastingdienst?

BPM taxaties kunt u in onze vestiging laten uitvoeren. Of onze taxateur komt bij u ter plekke langs en voert een deskundig onderzoek uit. Wilt u meer weten over auto taxatie CarTax? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of telefoon. U ben van harte welkom in onze vestiging, welke gelegen is aan de Kruisweg 1525 te Cruquius, Regio Haarlem/Amsterdam.

Volkswagen Golf 2021
Nieuwwaarde:€ 41.500,-
Koerslijst:€ 2.914,-
Afschrijvingstabel :€ 2.807,-
Tegenbewijs taxatie:€ 1.575,-
Totale besparing:€ 1232,-
Audi RS6 2021
NP:€245.000,-
Koerslijst:€ 32.150,-
Afschrijvingstabel :€ 39.329,-
Tegenbewijs taxatie:€ 28.500,-
Totale besparing:€ 3650,-

Belasting  

Methoden voor rest BPM berekenen

Het bedrag aan rest BPM dat je moet betalen wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de leeftijd, CO2-uitstoot en kilometerstand van het voertuig. De fiscus biedt ook de mogelijkheid om de rest-BPM met behulp van verschillende BPM-methoden te berekenen. Binnen het wettelijke kader heb je het recht om de laagst haalbare uitkomst af te rekenen.

Rest BPM berekenen kan middels een kortingstabel te gebruiken, welke gebaseerd is op de leeftijd van het voertuig. Ook kan je door middel van een koerslijst de waarde bepalen. Een koerslijst is gebaseerd op vooraf vastgestelde handelswaarden van voertuigen.

Een BPM taxatierapport is een andere veel gebruikte methode. De actuele waarde van het voertuig wordt gebruikt om de BPM afschrijving te berekenen. Een erkende taxateur moet deze waarde bepalen. 

BPM aangifte met taxatierapport

Wanneer is het zinvol en verstandig om een BPM aangifte met taxatierapport te gebruiken? In de volgende gevallen verdient het de voorkeur de belastingaangifte met een BPM taxatierapport in te dienen.

  • Als uw voertuig beschadigingen, of kleine onvolkomenheden heeft, worden deze in het rapport vastgelegd. Zo wordt de waardevermindering onderbouwd en betaald U minder BPM.

  • Een BPM taxatie kan voor zeer exclusieve voertuigen tot een lager belastingbedrag leiden.

  • Voor voertuigen afkomstig buiten Europa die een andere CO2-uitstoot hebben dan de Europese versie van het model in kwestie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij invoer van een auto uit Amerika of Dubai. Een BPM taxatierapport is zo’n geval een interessante manier om minder belasting te betalen.

partial view of man holding pen and filling tax forms with copy space

Losse Aangifte BTW

€90.-
partial view of man holding pen and filling tax forms with copy space

All in | BPM Taxatie

€220.-

BPM berekening

Zoals genoemd zijn er verschillende methoden beschikbaar voor de BPM berekening. Welke methode de taxateur van CarTax gebruikt, is afhankelijk van meerdere factoren. Auto taxatie CarTax geeft altijd deskundig advies en kiest voor BPM berekening altijd de meest gunstige, zodat je nooit te veel belasting betaald.

De meest gunstigste methode voor de BPM berekening auto, camper of ander voertuig is bovendien door de belastingdienst toegestaan. Of dit nu de forfaitaire afschrijvingstabel is, de koerslijstwaarde methode of een BPM taxatierapport, CarTax regelt het voor u.

Naast genoemde methode voor auto importeren BPM berekenen, kan een BPM tegenbewijs taxatie rapport nuttig zijn als het voertuig schade of meer gebruiksschade heeft dan normaal. Dit kan zowel optische schade betreffen als ook technische gebreken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met CarTax.

Wat is een BPM tegenbewijs taxatie?

Een import auto kan ook in aanmerking komen voor een BPM tegenbewijs taxatie. Dit wordt ook wel een schadetaxatie genoemd. Bij een BPM tegenbewijs taxatie wordt het voertuig fysiek getaxeerd. Je ontvangt van onze taxateur een complete BPM-aangifte met taxatierapport en sturen wij het complete taxatierapport direct naar de belastingdienst. Hoe lang is een taxatierapport geldig? Het rapport is één maand geldig.

Met een tegenbewijs taxatierapport ontvang je een waardebepaling welke gebaseerd is op de huidige staat van de auto. Alle details van het voertuig staan in het rapport vermeld. Compleet met foto’s en bewijslast van de waardevermindering. Met een tegenbewijs taxatierapport in handen kan je het bedrag aan te betalen BPM aanzienlijk verminderen.

Stel dat het voordeliger is om je geïmporteerde auto aan te geven volgens de koerslijst waarde of via de afschrijvingstabel. In dat geval berekenen we de waarde op deze wijze en sturen wij de BPM aangifte aan je door. Wij voeren een BPM taxatie altijd volgens de voordeligste methode uit, zodat je nooit te veel betaald. Wil je meer informatie ontvangen over belasting auto berekenen kenteken? Neem dan gerust een keer contact op met onze taxateurs van autotaxatieCarTax, de import specialist van Nederland.

Contact

Neem Contact Op

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Adres

Kruisweg 1525 | 2142 LB Cruquius

Website

autotaxatiecartax.nl