BPM taxatie

BPM taxatie bij CarTax

Auto taxatie CarTax stelt voor jouw import voertuig een erkend en vakkundig BMP taxatie rapport op. De hoogte van het bedrag van de taxatie is afhankelijk van de huidige waarde van het voertuig. Wanneer op basis van een BPM taxatie blijkt dat de dagwaarde van de auto lager is dan die op basis van de standaard afschrijving, dan bespaar je op de BPM kosten. CarTax is een erkend taxateur, die een vakkundige BPM taxatie voor je uitvoert.

BPM is ook bekend als de luxebelasting die je voor een import voertuig moet betalen aan de belasting. Hiervoor is een BPM taxatierapport nodig. Bij de invoer van bijna elke auto moet nog belasting betaald worden. Dit is de aanschafbelasting die in de kosten van een nieuwe auto in Nederland is inbegrepen. BPM afkorting staat dan ook voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen.

Bij CarTax kan je jouw import auto, camper of motorfiets laten taxeren. Maak een afspraak met CarTax bij ons op de vestiging of elders op locatie. Onze taxateur komt ook bij je thuis langs. Wij voeren de berekening BPM altijd uit volgens de laagst haalbare methode. Binnen 24 uur ontvangt je het BPM taxatierapport. Wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen? Neem gerust contact met ons op.

Oldtimer Mini Taxatie Wat Is Mini Waard

Rest BPM berekenen

Als je een gebruikte auto invoert, hoef je slechts een deel van dit bedrag te betalen, dat bekend staat als de residuele BPM, de rest BPM. In het geval van een nieuwe auto wordt dit de bruto BPM genoemd.

Vraag bij de import van een gebruikte auto altijd professioneel advies aan de gerenommeerde taxateur CarTax. Door de rest BPM auto te laten berekenen en daar een erkend taxatierapport van op te maken, bespaart je gewoonweg veel belastinggeld. Je wilt toch niet te veel betalen aan de Belastingdienst?

Een BPM taxatie kan je in onze vestiging laten uitvoeren. Of onze taxateur komt bij jou ter plekke langs en voert een deskundig onderzoek uit. Wil je meer weten over auto taxatie CarTax? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of telefonisch. Of kom een keer langs in onze vestiging, welke gelegen is Cruquius, vlakbij Amsterdam.

Methoden voor rest BPM berekenen

Het bedrag aan rest BPM dat je moet betalen wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de leeftijd, CO2-uitstoot en kilometerstand van het voertuig. De fiscus biedt ook de mogelijkheid om de rest-BPM met behulp van verschillende BPM-methoden te berekenen. Binnen het wettelijke kader heb je het recht om de laagst haalbare uitkomst af te rekenen.

Rest BPM berekenen kan middels een kortingstabel te gebruiken, welke gebaseerd is op de leeftijd van het voertuig. Ook kan je door middel van een koerslijst de waarde bepalen. Een koerslijst is gebaseerd op vooraf vastgestelde handelswaarden van voertuigen.

Een BPM taxatierapport is een andere veel gebruikte methode. De actuele waarde van het voertuig wordt gebruikt om de BPM afschrijving te berekenen. Een erkende taxateur moet deze waarde bepalen. Een BPM taxatierapport wordt vaak gebruikt met als doel minder belasting te betalen. Bespaar geld en laat CarTax een BPM taxatierapport opstellen.

BPM aangifte met taxatierapport

Wanneer is het zinvol en verstandig om een BPM aangifte met taxatierapport te gebruiken? In de volgende gevallen verdient het de voorkeur de belastingaangifte met een BPM taxatierapport in te dienen.

  • Als een voertuig mag het schadebedrag in mindering worden gebracht op de huidige waarde. Dit resulteert vaak in een lagere BPM taxatie en, als gevolg daarvan, een aanzienlijk belastingvoordeel.

  • Een BPM taxatie kan voor zeer exclusieve voertuigen tot een lager belastingbedrag leiden.

  • Voor voertuigen afkomstig buiten Europa die een andere CO2-uitstoot hebben dan de Europese versie van het model in kwestie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij invoer van een auto uit Amerika of Dubai. Een BPM taxatierapport is zo’n geval een interessante manier om minder belasting te betalen.

istockphoto 1193027522 612x612 1

BPM berekening

Zoals genoemd zijn er verschillende methoden beschikbaar voor de BPM berekening. Welke methode de taxateur van CarTax gebruikt, is afhankelijk van meerdere factoren. Auto taxatie CarTax geeft altijd deskundig advies en kiest voor BPM berekening altijd de meest gunstige, zodat je nooit te veel belasting betaald.

De meest gunstigste methode voor de BPM berekening auto, camper of ander voertuig is bovendien door de belastingdienst toegestaan. Of dit nu de forfaitaire afschrijvingstabel is, de koerslijstwaarde methode of een BPM taxatierapport, CarTax regelt het voor je.

Naast genoemde methode voor auto importeren BPM berekenen, kan een BPM tegenbewijs taxatie rapport nuttig zijn als het voertuig schade of meer gebruiksschade heeft dan normaal. Dit kan zowel optische schade betreffen als ook technische gebreken. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met CarTax.

Wat is een BPM tegenbewijs taxatie?

Een import auto kan ook in aanmerking omen voor een BPM tegenbewijs taxatie. Dit wordt ook wel een schadetaxatie genoemd. Bij een BPM tegenbewijs taxatie wordt het voertuig fysiek getaxeerd. Je ontvangt van onze taxateur een complete BPM-aangifte met taxatierapport. Hoe lang is een taxatierapport geldig? Het rapport is één maand geldig.

Met een tegenbewijs taxatierapport ontvang je een waardebepaling welke gebaseerd is op de huidige staat van de auto. Alle details van het voertuig staan in het rapport vermeld. Compleet met foto’s en bewijslast van de waardevermindering. Met een tegenbewijs taxatierapport in handen kan je aanzienlijk de BPM drukken.

Stel dat het voordeliger is om je geïmporteerde auto aan te geven volgens de koerslijst waarde of via de afschrijvingstabel. In dat geval berekenen we de waarde op deze wijze en sturen wij de BPM aangifte aan je door. Wij voeren een BPM taxatie altijd volgens de voordeligste methode uit, zodat je nooit te veel betaald. Wil je meer informatie ontvangen over belasting auto berekenen kenteken? Neem dan gerust een keer contact op met onze taxateurs van autotaxatieCarTax, de import specialist van Nederland.

All in!

€220,-

BPM rapport + aangifte
+ verzenden

VRT En FEHAC CarTax Gecertificeerde Auto Taxateur

NEEM CONTACT MET ONS OP

Selecteer welke details u wilt sturen