Oldtimers en Youngtimers

Oldtimer taxatie - wat is uw oldtimer waard

Oldtimer taxatie door erkende auto taxateur. Krijg bij schade, diefstal of total loss verklaring de reële  waarde uitgekeerd van uw oldtimer (young timer)

Waardebepaling; zodat u nooit teveel premie betaalt en gegarandeerd de juiste waarde uitgekeerd krijgt bij schade of verlies.

Het taxatierapport is in de meeste gevallen 3 jaar geldig en kan al vanaf €  135,00.

Mustang Taxatie Laten Doen
Oldtimer Taxatie Landrover Defender - Dagwaarde taxatie

Wat is uw oldtimer waard?

Wat is uw oldtimer (of young timer) waard? U weet wat u voor uw oldtimer heeft betaald, maar dat is soms jaren geleden en hoeft ook niet de reële waarde te zijn van uw oldtimer. U kunt deze te duur of juist erg goedkoop hebben gekocht. En is het lang geleden, dan wordt de aanschafwaarde ook minder actueel. Maar voor u – emotioneel verknocht aan uw oldtimer – is de auto van onschatbare waarde. Dan biedt een oldtimer taxatie uitkomst – en bepaalt de reële waarde van de auto.

Wanneer spreken we van oldtimer?

Tot 31 december 2013 sprak men van een oldtimer wanneer de auto minimaal 25 jaar oud was. Sinds 1 januari 2014 is deze grens verhoogd naar 40 jaar of ouder. Vanaf 40 jaar hoeft u als oldtimer eigenaar geen motorrijtuigenbelasting (mrb) meer te betalen. Voor auto’s jonger dan 40 jaar – de youngtimers – gelden afwijkende belasting- en verzekeringsvoorwaarden.

Jaguar E Type Taxatie Rapport - Dagwaarde Jaguar E Type
Wat Is Oldtimer Waard Oldtimer MG

Waarde van de oldtimer afhankelijk van:

Een logische invloed op de prijs is natuurlijk de algehele staat van de oldtimer. Schade, roest, motor problemen of staat van bekleding hebben invloed op de hoogte van de waarde van de oldtimer.

Raparatie of aanpassingen aan uw oldtimer kunnen grote invloed hebben op de oldtimer prijs. Ook moet er soms vanwege een keuring technische aanpassingen gedaan worden ivm veiligheid. Elke investering die u gedaan heeft aan uw oldtimer zoals het reviseren van de motor, opnieuw laten spuiten of reviseren van de bekleding heeft invloed op de waarde.

Is de oldtimer uniek en bijna niet te koop dan verhoogt dat de waarde. Bij oldtimers geldt zeker dat vraag en aanbod bepalend zijn voor de hoogte van de prijs. Een uitschieter daarin is bijvoorbeeld de Ferrari 250 GTO Berlinetta – er werden maar 39 van deze auto’s gemaakt en bij een veiling in 2014 bracht dit model maar liefst 32,5 miljoen Euro op.

De leeftijd van de oldtimer speelt ook een rol bij de waardebepaling. Volgens de belastingdienst wordt een auto als oldtimer bestempeld wanneer deze 40 jaar of ouder. Voor je verzekering is deze termijn korter namelijk minimaal 20 tot 25 jaar. Om een speciale oldtimerverzekering af te sluiten moet je auto voor de verzekering voldoen aan de volgende criteria:

Je rijdt maximaal 6.000 – 7.500 km per jaar met je oldtimer.
Je auto is minimaal 20 – 25 jaar oud.
Je gebruikt je auto niet voor woon-werk verkeer.
Je autotype is niet meer in productie of er is een merkenclub voor het type auto.

Wanneer de oldtimer van een bekend persoon is geweest verhoogt dit doorgaans de waarde van de oldtimer. Wanneer acteur Tim Allen (uit Home Improvement) ooit zou besluiten zijn 1933 Ford Roadster te verkopen zal het voor de waarde zeker uitmaken dat deze eigendom was van een celebrity.

De aantrekkelijkheid van een oldtimer bepaalt ook de waarde van de oldtimer. Met name de oldtimers uit de jaren vijftig tot 1967 zijn populair – ook omdat de Chinese markt dit als verzamelobject ziet. Als voorbeeld kostte een MG MGB 1963 destijds ca €7.000,- terwijl ze nu aangeboden worden voor € 49.000,-

Wat doet uw verzekeraar

In het geval van een oldtimer of youngtimer bepaalt uw verzekeraar de waarde van uw auto aan de hand van de dagwaarde. In veel gevallen is deze waarde door de jaarlijkse waardevermindering erg laag. Daardoor krijgt U in geval van schade of verlies een lage uitkering.

 

De waarde van de Oldtimer of Youngtimer is in verreweg de meeste gevallen veel hoger dan de dagwaarde. Omdat het hebben en rijden van uw Oldtimer of Youngtimer een hobby is, een belevenis die verder gaat dan het zich verplaatsen van A naar B. Vele Oldtimers en Youngtimer bevinden zich in een goede staat. Omdat de vraag naar deze auto’s groeit is de vervangingswaarde in geval van Schade of verlies veel hoger dan de dagwaarde.

Voor het bedrag dat uw verzekeraar dat uitkeren wanneer U geen geldig taxatierapport heeft van Oldtimer of Youngtimer kunt U in de meeste gevallen geen vergelijkende auto terug kopen.

T Ford Taxatie Oldtimer Waardebepaling
Beleggen In Klassieke Auto's

Beleggen in klassieke auto

Door de lage rente is het aantal klassieke auto’s sinds 2011 bijna verdubbeld in Nederland. Er zijn nu ruim 140.000 oldtimers in Nederland geregistreerd.

Door deze toenemende belangstelling voor klassieke voertuigen stijgen de prijzen snel.

De aankoop van een oldtimer wordt dan ook gezien als een zeer lucratieve beleggingsmogelijkheid.
Een prijsstijging zorgt er ook voor dat het momenteel wordt aangeraden uw oldtimer jaarlijks te laten herwaarderen. Zodat u bij diefstal of schade de juiste waarde krijgt uitgekeerd. In de meeste gevallen kan een enkele taxatie ervoor zorgen dat u duizenden euro’s meer krijgt uitgekeerd.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Selecteer welke details u wilt sturen