Inhoud bewerken

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Onze Gegevens

Oldtimer Taxatie

Oldtimer Taxatie

Krijg bij schade, diefstal of total loss verklaring de reële waarde uitgekeerd van uw oldtimer (young timer)

Waardebepaling

Zodat u nooit teveel premie betaalt en gegarandeerd de juiste waarde uitgekeerd krijgt bij schade of verlies.

3 Jaar Geldig

Het taxatierapport is in de meeste gevallen 3 jaar geldig en kan al vanaf € 150,00.

Oldtimers en Youngtimers

Oldtimer taxatie

Wat is uw oldtimer waard?

Wat is uw oldtimer (of young timer) waard? U weet wat u voor uw oldtimer heeft betaald, maar dat is soms jaren geleden en hoeft ook niet de reële waarde van uw oldtimer te zijn. U kunt deze te duur of juist erg goedkoop hebben gekocht. En is het lang geleden, dan wordt de aanschafwaarde ook minder actueel. Maar voor u – emotioneel verknocht aan uw oldtimer – is de auto van onschatbare waarde. Dan biedt een oldtimer taxatie uitkomst – en bepaalt de reële waarde van de auto.

Daarnaast zijn er andere factoren die de huidige waarde van uw auto bepalen zoals afschrijving of meer / minder vraag dan aanbod. Aanpassingen aan uw auto verhogen de waarde in de meeste gevallen. Denk bijvoorbeeld aan een restauratie of revisie of een nieuwe laklaag of het chassis laten behandelen.

Onze werkwijze

Belt of mailt u ons voor een afspraak en bent u in de gelegenheid met de auto naar ons bedrijfspand aan de Kruisweg 1527, 2142 LB te Cruquius te komen, kunnen wij de afspraak op zeer korte termijn inplannen. Meestal lukt dat binnen 2 á 3 werkdagen al. We taxeren ook op locatie. De taxatie duurt ongeveer 3 kwartier. Onze taxateur is zeer ervaren en deskundig. Hij inspecteert uw auto grondig, legt dit vast in beeld en schrift en neemt eventuele investeringsfacturen en de historie van de auto met u door.

De kwaliteit van het taxatierapport wordt bepaald door de onderbouwing daarom maken we een uitgebreide rapportage van uw auto. Bij opname wordt de staat van uw auto uitgebreid vastgelegd. Terug op kantoor begint het onderzoek,  wij bekijken recent verkochte vergelijkbare auto’s door heel Europa. We controleren het kentekenbewijs. Eventuele meerwaarde van uw investeringen worden in het rapport verwerkt. 

Dit alles met het doel bij schade of verlies discussie met uw verzekeraar te voorkomen.

Wanneer spreken we van oldtimer?

Tot 31 december 2013 sprak men van een oldtimer wanneer de auto minimaal 25 jaar oud was. Sinds 1 januari 2014 is deze grens verhoogd naar 40 jaar of ouder. Vanaf 40 jaar hoeft u als oldtimer eigenaar geen motorrijtuigenbelasting (mrb) meer te betalen. Voor auto’s jonger dan 40 jaar – de youngtimers – gelden afwijkende belasting- en verzekeringsvoorwaarden.

Vintage car on the italian street
Close up of headlight Retro classic car

Waardebepaling

Wat bepaalt de waarde van uw oldtimer/young timer?

De waarde wordt bepaald door marktwaarde (vraag en aanbod) en de algehele staat waarin uw voertuig verkeerd.

Een logische invloed op de prijs is natuurlijk de algehele staat van de oldtimer. Schade, roest, motor problemen of staat van bekleding hebben invloed op de hoogte van de waarde van de oldtimer.

Reparatie of aanpassingen aan uw oldtimer kunnen grote invloed hebben op de oldtimer prijs. Ook moet er soms vanwege een keuring technische aanpassingen gedaan worden ivm veiligheid. Elke investering die u gedaan heeft aan uw oldtimer zoals het reviseren van de motor, opnieuw laten spuiten of reviseren van de bekleding heeft invloed op de waarde.

Is de oldtimer uniek en bijna niet te koop dan verhoogt dat de waarde. Bij oldtimers geldt zeker dat vraag en aanbod bepalend zijn voor de hoogte van de prijs. Een uitschieter daarin is bijvoorbeeld de Ferrari 250 GTO Berlinetta – er werden maar 39 van deze auto’s gemaakt en bij een veiling in 2014 bracht dit model maar liefst 32,5 miljoen Euro op.

De leeftijd van de oldtimer speelt ook een rol bij de waardebepaling. Volgens de belastingdienst wordt een auto als oldtimer bestempeld wanneer deze 40 jaar of ouder is. Voor de verzekering is deze termijn korter namelijk minimaal 15 jaar. Om een speciale oldtimerverzekering af te sluiten moet je auto voor de verzekering voldoen aan de volgende criteria:

Je rijdt maximaal 6.000 – 7.500 km per jaar met je oldtimer.
Je auto is minimaal 20 – 25 jaar oud.
Je gebruikt je auto niet voor woon-werk verkeer.
Je autotype is niet meer in productie of er is een merkenclub voor het type auto.

Wanneer de oldtimer van een bekend persoon is geweest verhoogt dit doorgaans de waarde van de oldtimer. Wanneer acteur Tim Allen (uit Home Improvement) ooit zou besluiten zijn 1933 Ford Roadster te verkopen zal het voor de waarde zeker uitmaken dat deze eigendom was van een celebrity.

De aantrekkelijkheid van een oldtimer bepaalt ook de waarde van de oldtimer. Met name de oldtimers uit de jaren vijftig tot 1967 zijn populair – ook omdat de Chinese markt dit als verzamelobject ziet. Als voorbeeld kostte een MG MGB 1963 destijds ca €7.000,- terwijl ze nu aangeboden worden voor € 49.000,-

Wat doet uw verzekeraar

In het geval van een oldtimer of youngtimer bepaalt uw verzekeraar de waarde van uw auto aan de hand van de dagwaarde. In veel gevallen is deze waarde door de jaarlijkse waardevermindering erg laag. Daardoor krijgt u in geval van schade of verlies een lage uitkering.

De waarde van de Oldtimer of Youngtimer is in verreweg de meeste gevallen veel hoger dan de dagwaarde. Omdat het hebben en rijden van uw Oldtimer of Youngtimer een hobby is, een belevenis die verder gaat dan het zich verplaatsen van A naar B. Vele Oldtimers en Youngtimer bevinden zich in een goede staat. Omdat de vraag naar deze auto’s groeit is de vervangingswaarde in geval van Schade of verlies veel hoger dan de dagwaarde.

Voor het bedrag dat uw verzekeraar zal dat uitkeren wanneer u geen geldig taxatierapport heeft van Oldtimer of Youngtimer kunt u in de meeste gevallen geen vergelijkende auto terug kopen.

Beleggen in klassieke auto

Door de lage rente is het aantal klassieke auto’s sinds 2011 bijna verdubbeld in Nederland. Er zijn nu ruim 200.000 oldtimers in Nederland geregistreerd.

Door deze toenemende belangstelling voor klassieke voertuigen stijgen de prijzen snel.

De aankoop van een oldtimer wordt dan ook gezien als een zeer lucratieve beleggingsmogelijkheid.
Een prijsstijging zorgt er ook voor dat het momenteel wordt aangeraden uw oldtimer jaarlijks te laten herwaarderen. Zodat u bij diefstal of schade de juiste waarde krijgt uitgekeerd. In de meeste gevallen kan een enkele taxatie ervoor zorgen dat u duizenden euro’s meer krijgt uitgekeerd.

Contact

Neem Contact Op

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Adres

Kruisweg 1525 | 2142 LB Cruquius

Contact

+31 (0)23 5242490

Website

autotaxatiecartax.nl