Veel gestelde vragen

Staat u vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Veel gestelde vragen

Ja! Als een van de weinigen in Nederland worden onze rapporten door de verzekering goedgekeurd.
Dit zorgt ervoor dat de waarde dit wij in het rapport bepalen bepalend is voor het bedrag dat zij uitkeren bij diefstal of schade.
Als u uw voertuig bij ons laat waarderen, weet u dus zeker dat u het juiste bedrag terug krijgt.

Als u ervoor kiest uw voertuig bij een niet-gecertificeerd bedrijf te laten taxeren, houdt u verzekeraar geen rekening met het rapport en krijgt u waarschijnlijk alsnog veel te weinig terug mocht er iets voorvallen.

Ja!
Als u wilt bespraren op uw bijtelling, kunt u uw auto laten taxeren.
Bij het bepalen van de bijtelling wordt het bedrag dat in het rapport wordt genoemd, gebruikt.
Wat als u uw voertuig niet laat taxeren? Dan wordt de nieuwwaarde gebruikt en betaald u duizenden euro’s teveel bijtelling of BPM.

Over het algemeen geld een door verzekeraars vastgestelde geldigheidsduur van maximaal 36 maanden (3 jaar).
Dit heeft vooral voordelen voor u, de eigenaar.
Waarom? Hoe ouder uw voertuig hoe meer u kunt besparen.
Een taxatie rapport kost 165 euro incl. en levert u tot duizenden euro’s voordeel op.

Voorkom dat u teveel premie betaald en laat uw voertuig taxeren!

Klopt, de prijzen van niet gecertificeerde taxateurs liggen inderdaad enkele tientjes per rapport lager.
Als een van de weinigen in Nederland mogen wij met trots zeggen dat onze rapporten door zowel uw verzekeraar als de belastingdienst worden goedgekeurd.
Het opstellen van een taxatie rapport is voor ons meer dan wat u ziet. Na een nauwkeurige taxatie stellen wij een uitgebreid rapport op dat door zowel uw verzekeraar en de belastingdienst wordt goed gekeurd. Dit kost ons niet alleen veel tijd, het is ook van onschatbare waarde.
Waarom? Dit rapport is de reden dat u duizenden euro’s voordeel kan halen uit een taxatie!
Als u uw voertuig laat waarderen bij een niet gecertificeerde taxateur wordt de waarde die tijdens de taxatie is bepaald niet in achtgenomen bij schade of diefstal en ook niet bij het bepalen van de bijtelling.
Een taxatie bij een niet-gecertificeerde taxateur levert u dus 0 euro voordeel op. Terwijl een taxatie bij een gecertificeerde taxateur u duizenden euro’s op kan leveren. Kijk daarom goed of uw taxateur gecertificeerd is.

Wilt u bij schade aan of diefstal van uw voertuig het juiste bedrag krijgen uitgekeerd?
Dan is een taxatierapport iets voor u. Door uw voertuig preventief te laten taxeren voorkomt u dat u te weinig terug krijgt mocht er iets met uw voertuig gebeuren.

Ja!
Taxeren kan heel nuttig zijn, ook als u alleen WA verzekerd bent. Raakt u buiten schuld betrokken bij een ongeval dan is de verzekeraar van de tegenpartij verplicht een waarde uit te keren welke staat vast gesteld in het laatst opgestelde taxatie rapport.
Als u geen taxatie rapport van uw voertuig heeft laten maken, betekent dat in de meeste gevallen dat u veel te weinig krijgt uitgekeerd.

Een old timer is van onschatbare waarde, maar bij diefstal of schade is het toch fijn als u een gepast bedrag krijgt uitgekeerd.
Een taxatierapport kan ervoor zorgen dat u de waarde terug krijgt die uw voertuig werkelijk waard is.
Geen moeilijke discussies met uw verzekeraar. Een taxatie rapport is voldoende om u van al deze stress en tijdrovende gesprekken te besparen.

Ja! Het wordt ten zeerste aangeraden om tijdens de restauratieperiode al een rapport op te laten stellen omdat de restauratie vaak een tijdrovend en zeer kostbaar proces is. Mocht er tijdens de restauratie iets gebeuren, bent u ervan verzekerd dat u de juiste waarde krijgt uitgekeerd.

De toenemde belangstelling voor classieke voertuigen zorgt ervoor dat de prijzen snel stijgen. De aankoop van een old timer wordt dan ook gezien als een zeer lucratieve beleggingsmogelijkheid.
Een prijsstijging zorgt er ook voor dat het momenteel wordt aangeraden uw oldtimer jaarlijks te laten herwaarderen.
Zodat u bij diefstal of schade de juiste waarde krijgt uitgekeerd. In de meeste gevallen kan een enkele taxatie ervoor zorgen dat u duizenden euro’s meer krijgt uitgekeerd.

Ja!
Als u wilt besparen op de bijtelling kan taxeren ervoor zorgen dat u een hele hoop geld bespaard, ook als u uw auto least.
Er zijn verschillende fiscale redenen om uw lease auto te laten taxeren. Bijvoorbeeld als u uw zakelijk aangekocht voertuig ook prive wilt gebruiken. Als u wilt weten of een taxatie voor u voordelig kan zijn, vul dan ons contact formulier in.
Wanneer weet u zeker dat een taxatie van uw lease auto u geld oplevert?
Als uw voertuig 15 jaar of ouder is. Vanaf dit moment betaald u namelijk bijtelling over de waarde in het economisch verkeer en niet meer over de niewprijs. De WEV waarde wordt betaald door een taxatie. Vaak kan een taxatie u dus indirect duizenden euro’s opleveren.

Verzekeraars willen weten waar ze aan toe zijn En u waarschijnijk ook. Er zijn slechts een paar bedrijven gecertificeerd taxateur, dat betekend dat als u uw auto bij een niet gecertificeerd bedrijf laat taxeren het taxatie rapport niet in acht wordt genomen bij schade of diefstal en uw verzekeraar zelf kan bepalen hoeveel uw voertuig waard was. Waarschijnlijk krijgt u dan, ook al heeft u uw voertuig laten taxeren, veel te weinig terug.
Als u zeker wilt weten dat u het juiste bedrag krijgt uitgekeerd, laat uw voertuig dan door ons of door een andere gecertificeerde taxateur waarderen. Dit scheelt een hoop moeizame discussies, stress en geld .als er iets met uw voertuig gebeurd.

VRT En FEHAC CarTax Gecertificeerde Auto Taxateur

NEEM CONTACT MET ONS OP

Selecteer welke details u wilt sturen