Auto importeren BPM

Auto importeren BPM berekenen

Auto importeren BPM belasting betalen. Wat houdt bij auto importeren BPM voor? Wanneer je een nieuw of gebruikt voertuig uit het buitenland importeer, ben je verplicht om de resterende BPM (Belasting voor Personenauto’s en Motorrijwielen) aan de Belastingdienst te betalen.

De rest BPM berekenen kan vervolgens op diverse manieren, waarbij een aantal factoren bepalend zijn voor de hoogte van het rest BPM. Factoren als marktwaarde, leeftijd en CO2-uitstoot spelen een rol bij auto importeren BPM berekenen.

Heb je een voertuig op het oog en wil je alvast een inschatting hebben van de te verwachten rest BPM? Dan kan je contact opnemen met auto taxatie CarTax. Zodra het voertuig is geïmporteerd kunnen wij vervolgens een deskundig en erkend BPM taxatie rapport opstellen.

Beleggen In Klassieke Auto's

Methoden berekening BPM import

Zodra je import droomauto door de RDW is gekeurd, moet je aangifte voor de BPM import doen. Voor de berekening BPM import zijn er 3 methoden die toegepast kunnen worden. Indien het een gebruikte import auto betreft, hoef je slechts rest BPM te betalen. De drie reken methoden voor rest BPM berekenen lichten we toe.

1. Forfaitaire BPM afschrijvingstabel

Bij de berekening BPM import via de forfaitaire BPM afschrijvingstabel wordt de afschrijving op de BPM bepaald op basis van de leeftijd en een vast afschrijvingspercentage. Het percentage van afschrijving is voor ieder merk en type voertuig overigens gelijk.

2. Koerslijst waarde

Bij de koerslijst waarde methode wordt gekeken naar de Nederlandse restwaarde van de import auto. Indien de import auto in een redelijke staat verkeert, dan is de koerslijst waarde berekening meer geschikt dan de afschrijvingstabel BPM. Vaak is het te berekenen BPM bedrag lager, omdat er rekening wordt gehouden met leeftijd, accessoires, type uitvoering en de kilometerstand van de import auto, motor of camper. Het kan voorkomen dat een voertuig een hogere afschrijving heeft in een erkende koerslijst, waardoor de rest BPM een stuk lager is. Dit is vaak het geval bij jonge voertuigen.

3. Gevalideerd taxatierapport

De berekening BPM import op basis van een gevalideerd taxatierapport wordt toegepast als een auto, motor of camper schade of andere waarde verminderde factoren heeft. Denk hierbij aan achterstallig onderhoud, een schadeverleden of is gebruikt als huurauto. Ook wordt een BPM taxatie toegepast als het voertuig niet voorkomt in de koerslijst. Een taxatierapport opgesteld door een erkend BPM taxateur als CarTax brengt iets meer kosten met zich mee, maar levert in veel gevallen een groter voordeel BPM.

Historische berekening BPM bij invoer auto

Bijna elk jaar veranderen de BPM-regelgeving en rekenmethoden. Om ongelijkheden tussen eerder en later geregistreerde voertuigen te voorkomen, mag de BPM daarom op alle toegestane manieren berekend worden tussen de datum van vandaag en de datum waarop de auto voor het eerst geregistreerd werd. Meestal is dat gelijk aan het bouwjaar.

Als resultaat kan de voordeligste berekeningsmethode gekozen worden. Dit wordt ook wel de historische berekening BPM bij invoer auto genoemd. Bij CarTax kijken we altijd naar wat de beste rekenmethode is voor de import auto, camper of motorvoertuig.

De waarde voor de CO2-uitstoot is een essentieel onderdeel van de historische berekening BPM. De NEDC-meetmethode werd gebruikt tot 1 juli 2020, waarna deze vervangen is door de WLTP-meetmethode. Ligt de eerste toelatingsdatum op of na 1 juli 2020, dan wordt altijd de WLTP waarde gebruikt. Indien er een berekening voor zowel het toelatingsjaar als het lopende jaar mogelijk is, dan wordt gekozen voor de meest gunstige.

Meest gunstige auto import BPM taxatie

Auto taxatie CarTax verzorgt de auto import BPM taxatie volgens de meest gunstige rekenmethodiek. Dit kan zijn via de BPM afschrijvingstabel, koers waarde lijst of gevalideerd taxatierapport. Binnen 24 uur ontvang je van ons een uitgebreid BPM taxatie rapport, zodat bij auto importeren BPM de aangifte in gang gezet kan worden.

Een BPM taxatie voeren wij door heel Nederland uit. U kunt bij op de vestiging een afspraak maken of wij komen bij u op locatie langs. Neem contact met ons op over de waardebepaling van uw import caravan, camper, auto of ander voertuig.

Per situatie is het afhankelijk welke rekenmethode de laagste BPM berekening oplevert. Wij kiezen natuurlijk de meest gunstige voor je uit. Wil je wellicht meer informatie of uitleg ontvangen over de verschillende methoden auto importeren BPM berekening? Neem dan vrijblijvend contact met auto taxatie CarTax op. Wij helpen je graag op weg met jouw droom voertuig uit het buitenland.

Auto importeren uit Duitsland of België

Een auto importeren uit Duitsland of België kan je veel geld besparen op de belasting. Al veel Nederlanders gingen je voor om veelbelovende auto’s, motorfietsen, campers, of andere motorvoertuigen in te voeren. Zowel voor een auto importen binnen als buiten Europa. Een auto uit Amerika importeren kan bijvoorbeeld ook voordelig zijn.

Heb je een voertuig geïmporteerd uit het Duitsland, België, Italië, Frankrijk of buiten Europa? Laat auto taxatie CarTax een deskundig BPM taxatie uitvoeren. Indien je gebruik maakt van onze importdienstverlening, selecteren wij altijd de meest gunstige rekenmethode. Je profiteert bij CarTax daarom altijd van de laagste belasting bij auto importeren Duitsland BPM berekenen. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere EU-landen.

Laat daarom je auto, camper of motorfiets taxeren bij autotaxatieCarTax. Wij zijn een erkend BPM taxateur. Maak een afspraak met import specialist CarTax bij ons op de vestiging of elders op locatie. Onze taxateur komt ook bij je thuis langs. Wij voeren de berekening BPM altijd uit volgens de laagst haalbare methode. Binnen 24 uur ontvangt je het BPM taxatie rapport. Wil je meer weten over onze werkwijze en prijzen voor belasting auto berekenen kenteken? Neem gerust contact met ons op.

BPM-Taxatie door CarTax in Cruquius (tussen Haarlem - Amsterdam en Hoofddorp)

All in!

€220,-

BPM rapport + aangifte
+ verzenden

VRT En FEHAC CarTax Gecertificeerde Auto Taxateur

NEEM CONTACT MET ONS OP

Selecteer welke details u wilt sturen