Edit Content

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Onze Gegevens

Auto invoeren Nederland | Nieuwe wetten die jij moet weten

In de eerste helft van 2019 werden er ruim 140.000 auto’s geïmporteerd naar Nederland. Bij een kwart van deze import auto’s wordt er voor de vaststelling van de BPM gebruik gemaakt van een taxatie rapport.  In januari verscheen al een bericht op nu.nl waarin door de overheid maatregelen aangekondigd worden om gesjoemel bij de vaststelling van de taxatiewaarde van de auto tegen te gaan. Begin september meldt VVD kamerlid Helma Lodders via RTL Nieuws nogmaals dat de pakkans bij frauderende taxateurs te laag is en dat er strengere controles moeten komen.

De belastingdienst en RDW (Rijksdienst Wegverkeer) gaan in de toekomst controleren of de getaxeerde waarde van de auto klopt. Klopt deze niet dan volgt er een naheffing.

Laat daarom uw import auto taxeren bij een VRT gecertificeerd taxatie bedrijf om teleurstelling achteraf te voorkomen. Autotaxaties.nl is aangesloten bij VRT  – u vindt onze registratie op de site van Stichting VRT (Verenigd Register van Taxateurs).

Deze stichting is opgericht toen in 2000 de titelbescherming en beëdiging van taxateurs kwam te vervallen. In principe kan iedereen zich dus taxateur noemen en had vanaf 2000 de consument dus geen inzicht meer in de vakbekwaamheid en deskundigheid van de auto taxateur.

In 2004 werd de VRT opgericht specifiek voor taxateurs die zich bezighouden met taxaties voor verzekeringsdoeleinden, taxaties ten behoeve van de successieaangifte, onderlinge verdeling e.d. alsook schade-taxatie. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de toelating van een taxateur aan de VRT aan een groot aantal toelatingscriteria.

Een VRT erkend taxatie bureau geeft u dus zekerheid dat u met een professionele taxateur in zee gaat.

VRT Vereniging Register Taxateurs

Post Tags:

Over Ons

Auto taxatie CarTax in Cruquius is al 36 jaar de specialist in taxatie en schade-expert,

 

Hulp Nodig?

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!