Edit Content

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!

Onze Gegevens

Is mijn auto een oldtimer?

Wanneer is een auto een oldtimer? In bepaalde opzichten verschilt het bezitten van een oldtimer van een auto die al wat jaartjes mee gaat maar nog niet officieel een oldtimer is. Als men aan een oldtimer denkt, wordt er vaak aan een auto van begin van de vorige eeuw gedacht.

Maar ook een auto van eind jaren ’70 is een oldtimer. Het is om verschillende redenen belangrijk om te weten of de auto een oldtimer is.

Als de auto de officiële titel oldtimer krijgt heeft dat gevolgen voor de te betalen motorrijtuigenbelasting. Die is namelijk nihil. Deze hoeft voor oldtimers niet meer betaald te worden. Het heeft tevens gevolgen voor de manier waarop de auto verzekerd dient te worden. Er zijn hiervoor speciale oldtimer verzekeringen. Daarom is het belangrijk om te weten in verband met bepaalde kosten,  wanneer de auto tot de oldtimers behoord.

Vroeger was een auto een oldtimer als zij 25 jaar of ouder was. De “leeftijdsgrens” van de oldtimer is in 2012/2014 verhoogd van 25 naar 40 jaar oud.

Door deze verandering waren de auto’s die 25 jaar of ouder, maar jonger dan 40 jaar oud waren opeens geen oldtimer meer. Dit zou betekend hebben dat zij hun vrijstelling van het betalen van motorrijtuigen belasting zouden verliezen. Voor deze groep oldtimer bezitters is echter een overgangsregeling ingesteld.

Deze overgangsregeling is van toepassing op auto’s die op 1 januari 2014 de leeftijd van 26 tot 40 jaar. Dit houdt in dat de eigenaar van deze auto niet meer dan de 25% tarief hoeft te betalen. Er is echter wel een voorwaarde aan verbonden. Als men van dit tarief gebruik wil maken mag er niet met de betreffende auto gereden worden in de maanden december, januari en februari. De overgangsregeling geldt ook voor bussen, vrachtwagens die op diesel of LPG rijden, onder voorwaarde dat ze niet zakelijk gebruikt worden.

Waarom kiezen voor CarTax voor uw WEV taxatierapport?

  • Transparant in kosten (taxatie al vanaf € 150,00)
  • Voordelige tarieven voor hertaxaties
  • Deskundig en onafhankelijk advies
  • FEHAC en VRT Erkend taxateur
  • Taxatie zowel op locatie als in Cruquius mogelijk
  • WEV taxatie voldoet aan de RETM eisen
  • Volledig digitaal WEV taxatierapport
  • Flexibel en snel uw WEV taxatierapport klaar

VRT Vereniging Register Taxateurs

Post Tags:

Over Ons

Auto taxatie CarTax in Cruquius is al 36 jaar de specialist in taxatie en schade-expert,

 

Hulp Nodig?

Heeft u vragen, of wilt u een taxatie boeken? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Tot snel!